Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

V: Vräk inte barnfamiljer

tisdag 20 februari 2018 23:45

Jag uppmanar den borgerliga majoriteten att ta tillbaka de uppsägningar som gjorts av barnfamiljer och att inte fortsätta säga upp några. Nu är det hög tid att göra om och göra rätt. Att agera medmänskligt. Det skriver Vänsterpartiets ledamot i kommunfullmäktige Sven Erik Wånell i denna artikel.

I Sverige talar vi stolt om att vi har ett barnperspektiv. Det finns en nationell ambition att barnfamiljer inte ska behöva bli satta utan bostad. Alla partier talar om vikten av att underlätta för nyanlända som sökt asyl i Sverige att kunna etablera sig i det nya landet.

Lidingö har kunnat vara stolt över att ha ett bra flyktingmottagande, och många Lidingöbor har engagerat sig för att de som funnit en fristad på vår ö ska känna sig hemma här och få nya vänner. I höstas tog öns politiska majoritet (M, LP, KD) två beslut som på ett flagrant sätt strider mot detta.

Det ena var att inte använda det extra statsbidraget för ensamkommande ungdomar till det som det var ägnat åt, att möjliggöra när man fyller 18 år att bo kvar i den kommun där man går i skola och fått sina vänner. Det andra cyniska beslutet var att ingen nyanländ får bo kvar i sin bostad efter de två första åren. Inte ens barnfamiljer.

Vänsterpartiet var det enda partiet som sa nej. De övriga oppositionspartierna yrkade återremiss för att utreda konsekvenserna av ett sådant beslut. Det fanns ingen sådan utredning gjord när majoriteten hastade igenom beslutet.

Det var oklokt av majoriteten, nu har vi facit, nu ser vi hur illa det blir för de barnfamiljer som drabbas. Nu är det hög tid att göra om och göra rätt. Att agera medmänskligt.

Jag uppmanar den borgerliga majoriteten att ta tillbaka de uppsägningar som gjorts av barnfamiljer och att inte fortsätta säga upp några.

Sven Erik Wånell (V)

Dela V: Vräk inte barnfamiljer

Kommentarer

Tommy Wallén 2018-02-24 13:21

Jag kan inte annat än känna sympati för Britt-Marie Melander, hennes barn, barnbarn och barnbarns barn.

Vem bryr sig om den som är född och uppvuxen på Lidingö?

John Mattson & Lidingö kommun sitter i samma båt.

Mikael Olofsson 2018-02-23 10:46

Man vräkte ju andra med "korttidskontrakt" för att göra plats för dem som bor där nu och alla ska väl behandlas lika oavsett var man kommer ifrån? Då hette det ju att "de har haft lång tid på sig att fixa eget boende" och detsamma gäller ju nu i sådant fall.

Per Welander 2018-02-21 12:07

Jag uppmanar den borgerliga majoriteten att stå fast vid sitt beslut. Det är rätt att inte sätta några grupper framför andra. Och att värna om Lidingöbornas skattepengar. Det finns bra många fattigpensionärer på Lidingö som har det svårt att få pengarna att räcka till.

Som vanlig vill Vänsterpartiet (f.d. kommunisterna) vara generös med andras pengar. "Medmänsklighet" är knappast f.d. kommunisternas starka sida med tanke på de miljontals som blivit mördade i ideologins namn.

Ett förslag till Vänsterpartisterna. Öppna upp era egna hem och ta in familjerna som inneboende. Eller starta en insamling och hyr lägenheter på öppna marknaden.

Britt-Marie Melander 2018-02-21 10:32

John Mattson vräker nu sista februari 2 av mina barnbarn och deras små barn och ställer dom på gatan. Dom är ensamstående. Den ena har haft lägenhet i Larsberg i 6 år och den andra i 2 år. Dom har haft korttidskontrakt, men lägenheterna ska renoveras och dom har försökt att få flytta tillbaka efter. Dom har bott på Lidingö i hela sitt liv och det finns tomma lägenheter och dom har allt i Larsberg. Trodde inte i min vildaste fantasi att man ställer barn på gatan i Sverige.

Carina Wallmark 2018-02-21 10:06

Jag instämmer helhjärtat i Sven Erik Wånells uppmaning.
Carina Wallmark (L)

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google