Väder Lidingö

Lidingö lördag 24 juni 2017 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Patrik A Edgren 23 jun 21:34 om En epok går i graven. Idag kom LT:s sista nummer

Villa Karlshäll ska omvandlas till bostäder

lördag 21 januari 2017 16:26

FYRA LÄGENHETER. Villa Karlshäll i Västra Yttringe, som ligger mitt emot den iranska ambassaden, och i vilken förskolan "I Ur och Skur utsikten" låg, ska göras om till fyra lägenheter. Förskolan flyttade från huset i augusti 2016 på grund av arbetsmiljöskäl. Sedan dess har fastigheten stått tom. Lidingö stad äger byggnaden och vill att den ska användas till bostäder för personer med sociala eller medicinska behov eller för nyanlända.

Villa Karlshäll på Elfviksvägen står för närvarande tom.Villa Karlshäll på Elfviksvägen står för närvarande tom.

Sedan 1994 har förskolan "I Ur och Skur utsikten" funnits i Villa Karlshäll. Tillnamnet "utsikten" fick skolan för att man därifrån har en underbar utsikt över bl.a. Gråviken. I augusti 2016 flyttade förskolan till Grönbyvägen i Östra Rudboda.

För ombyggnationen krävs bygglov. Blir det beviljat kan ombyggnaden starta och inflyttning ske under hösten 2017. Beslut tas av kommunstyrelsen vid extramötet den 30 januari eller i början av februari. Ombyggnadskostnaden beräknas till sex miljoner kronor, och tas från ommunstyrelsens investeringsreserv.

P-skylten är kvar även om förskolan flyttat för ett halvår sedan.P-skylten är kvar även om förskolan flyttat för ett halvår sedan.

Dela Villa Karlshäll ska omvandlas till bostäder

Kommentarer

Suzanne gottfarb 2017-01-24 10:28

Vi som bor i området vill ha fortsatt verksamhet, inte bostäder, i Villa Karlshäll. Byggnaden är idag inredd för förskoleverksamhet och bör renoveras vid behov för fortsatt förskoleverksamhet. Med tanke på nya lägenheter på Lojo och nybyggen i Elfvik samt många gamla i här i Ö. Rudboda som inom en inte alltför avlägsen framtid kommer flytta härifrån eller gå bort, lär många nya barnfamiljer flytta in i området.
Lidingö stad tänkte kortsiktigt när de la ner Gångsätra gymnasium. Nu saknas gymnasieplatser för Lidingöungdomar som inte får plats i Hersby.
Tänker Lidingö göra om samma misstag här i Östra Rudboda med omnejd. Åter bara tänka ett par år framåt i taget? Ska man än en gång lägga ner en verksamhet i en byggnad avpassad för just barn, och slösa med skattebetalarnas pengar? Vi vill inte ha boende utan fortsatt verksamhet i Villa Karlshäll. Byggnaden kan användas till dagis eller fritidsverksamhet.
Vi är många som säger nej till detta! Vi kommer att överklaga och protestera.

Björn Hellerstedt 2017-01-22 12:47

Bättre att bygga om befintligt än att sätta upp en traditionell flyktinganläggning. Varför inte ge vanligt arbetande folk som väntat på bostad i xx år möjligheten att bo där också? Att man gör en bra mix helt enkelt.

Varför ska det vara så svårt att begripa att mixen måste finnas för att människor ska kunna komma in i vårt samhälle.

Jens Vegeby 2017-01-22 00:21

För nyanlända ja. Såklart.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google