Lidingö lördag 4 maj 2024 v. 18

Senaste kommentaren - Se fler

Bortamatchvinster

måndag 15 oktober 2018 21:23

HANDBOLL. I lördags gick handbollarna Lidingös väg vid de båda bortamatcher som A-lagen spelade. Lidingös damer, som spelar i division 2, östrasvenska norra, vann med hela 33-15 över Sollentuna HK och herrarna, som for till Umeå och mötte Gimonäs Umeå IF, vann med 24-22.

Lidingös bästa målskytt i Lidingö var nr 5 Andrea Tjernberg som gjorde 8 mål. Foto: Matthew TippleLidingös bästa målskytt i Lidingö var nr 5 Andrea Tjernberg som gjorde 8 mål. Foto: Matthew Tipple

Damerna möttes i Sollentuna Sporthall och Lidingö tog tag i matchen direkt. Efter 14 minuter var ställningen 12-0 (!) till Lidingö. I halvtid var ledningen nio mål och vid slutsignalen visade siffrorna 15 till hemmalaget och 33 till gästande Lidingö. Ett snitt på drygt ett mål varannan minut för Lidingö. Laget var både bra i både anfall och försvar. Bästa målgörare för Lidingö var Andrea Tjernberg som gjorde 8 mål, Ella Abelson som gjorde 6 mål och Izabella Senchai gjorde 5 mål. 75 personer följde matchen.

Nästa match spelas hemma i Gångsätrahallen på lördag den 20 oktober klockan 16.15 mot Bollstanäs SK. Lidingös damer har spelat tre matcher och vunnit två, Bollstanäs har också spelat tre matcher och vunnit en.

Nr 23 Izabella Senchai gjorde 5 av Lidingös mål. Foto: Matthew TippleNr 23 Izabella Senchai gjorde 5 av Lidingös mål. Foto: Matthew Tipple Nr 10 Ella Abelson gjorde 6 mål. Här gör hon ett av dem. Foto: Matthew TippleNr 10 Ella Abelson gjorde 6 mål. Här gör hon ett av dem. Foto: Matthew Tipple

I Sjöfruhallen i Umeå satt även där 75 personer på läktaren och såg hemmalaget förlora med 22 mål mot 24, efter ledning i halvtid med 12-11. Lagen spelar i division 2, norra. I första halvlek följdes lagen åt när det gällde gjorda mål. Ledningen var aldrig större än tre mål och vid halvtid stod det alltså 12-11 till hemmalaget. Efter att ha spelat runt 45 minuter var Lidingö i ledningen för första gången, vid 17-18 och en stund senare ledde LSK med fem mål 18-23. Trots spurt så orkade inte Umeå ikapp utan slutresultatet blev 22-24.

Lidingö bästa målskyttar var Patrik Pettersson som gjorde sju mål och Oskar Nilsson med fem mål.

Efter tre spelade matcher ligger Lidingö i en grupp på fyra lag som alla vunnit två matcher. Nästa match spelas också borta, mot IK Bolton i Eriksdalshallen på lördag klockan 12.45. Bolton har också vunnit två matcher.