Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Dansk landslagslöpare stärker IFK Lidingö SOK

torsdag 18 januari 2018 23:16

ORIENTERING. IFK Lidingö orientering är en av världens bästa orienteringsklubbar på både dam och herrsidan. Nu är det klart att klubben stärker sin position i och med att ytterligare en landslagslöpare ansluter till klubben. Det skriver IFK Lidingö SOK i ett pressmeddelande.

IFK Lidingö SOK:s nyförvärv Björn Cederberg. Foto: IFK Lidingö SOKIFK Lidingö SOK:s nyförvärv Björn Cederberg. Foto: IFK Lidingö SOK

22-årige Björn Cederberg är född och uppvuxen i Vänersborg, har orienterat sedan barnsben och har orientering i generna. Med en dansk mamma har han också dubbla medborgarskap och valde under sin tid på orienteringsgymnasiet i Eksjö att representera det danska landslaget. Björn har representerat Danmark vid junior-VM och fick ifjol som förstaårssenior representera Danmark vid VM i Estland på långdistans. Nu lämnar han Pan-Kristianstad för IFK Lidingö.

- Mitt val att representera IFK Lidingö handlar om att ta nästa steg i min utveckling. Med den erfarenhet av orientering på världsnivå som klubbens övriga löpare har, ser jag stora möjligheter att utvecklas och få springa i ett topplag på de stora stafetterna, säger Björn.

Björns finska sambo Niina Hulkkonen, som bor på Bosön, springer f.ö. också för klubben.

- För IFK Lidingö är Björn viktig i den fortsätta utvecklingen av världens bästa elitmiljöer för orientering, och med ambitionen att vara en ledande toppklubb i världen. Att få in en dansk landslagslöpare gör också att vi får influenser från ett av de främsta landslagen och deras filosofi, säger Robert Larsson, vice ordförande i IFK Lidingö SOK.

Klubben har också fått nyförvärv i form av nattspecialisten Andreas Hall som lämnar Nackaklubben Järla för Lidingö, tyska landslagslöparen Felix Späth samt norskan Synnöve Bråten. I klubben finns idag landslagslöpare från Australien, Finland, Irland, Litauen, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tjeckien och Tyskland.

Dela Dansk landslagslöpare stärker IFK Lidingö SOK

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google