Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Dennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb, fick kungens stipendium

måndag 1 maj 2017 17:55

FÖR VIDAREUTVECKLING. Tränaren Dennis Eriksson fick igår, den 30 april, veta att han är en av tre ungdomsledare som får ta emot ett stipendium på 30 000 kronor från "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Dennis Eriksson är sportchef i Lidingö Slalomklubb och även huvudtränare för U16-åkarna. Han har gått Svenska Skidförbundets alpina tränarutbildning (SATU 1–3) och varit assisterande tränare för det alpina juniorlandslaget.

Dennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb, gör tummen upp. Foto: Lidingö SLKDennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb, gör tummen upp. Foto: Lidingö SLK Dennis Eriksson med framtiden på sina axlar. Foto: Lidingö SLKDennis Eriksson med framtiden på sina axlar. Foto: Lidingö SLK

- Detta stipendium betyder jättemycket för mig och det är särskilt roligt att de väljer att uppmärksamma unga ledare. För två år sedan när jag avslutade min egen skidkarriär började jag genast längta tillbaka till skidbacken och har sedan dess arbetat i Lidingö SLK. De två åren har varit enormt lärorika för mig och jag brinner verkligen för att se hur åkarna utvecklas både som skidåkare och individer. Det är även väldigt utvecklande att få arbeta med barn och ungdomar och utveckla mitt ledarskap, säger Dennis Eriksson till Lidingösidan.

- Det är alltid roligt att på olika sätt bli uppmärksammad för det arbete som vi tränare lägger ner och det blir en extra drivkraft att arbeta vidare för att utvecklas och uppnå nya mål. Och Lidingö SLK har väldigt många unga och duktiga tränare som jag verkligen uppskattar att arbeta med. Det här kan bli en drivkraft för alla tränare i klubben då vi ser att man uppmärksammar just unga ledare på snö.

Svenska Skidförbundets motivering för stipendiet: Dennis är en dedikerad tränare som sprider mycket glädje och kunskap. Med stor entusiasm jobbar han med sina aktiva för att de skall utvecklas som skidåkare och individer.

Förra året, när kungen fyllde 70 år, skapade Svenska Skidförbundet stipendiet och meningen är att det varje år, på kungens födelsedag, ska meddelas vilka "unga ledare på snö" som får stipendiet. Stipendiet ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet för att kunna fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten, för att i framtiden förhoppningsvis kunna ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå.

Tillsammans med Dennis Eriksson fick även Malin Eriksson, Åre SLK, Jämtland-Härjedalens Skidförbund och Linda Andersson, Tranemo IF Skidklubb, Västergötlands Skidförbund ta emot det roliga beskedet att de fått stipendiet.

Dela Dennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb, fick kungens stipendium

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google