Lidingö lördag 4 maj 2024 v. 18

Senaste kommentaren - Se fler

Det som började i dur slutade i moll

lördag 20 oktober 2018 18:48

ISHOCKEY. Det så länge bra ut i hemmamötet i Childhoodhallen med SPAIF, men slutade i förlust 4-5 (3-1), (1-2), (0-2), skott:28-32. Inledningsvis såg Lidingö som ett topplag och hade fart och passningsspelet fungerade. Ett ledningsmål redan efter 1:40 genom Erik Friberg gav ju lite extra råg i ryggen. I spel 4 mot 4 kom så 2-0 (10:51). Ett snyggt mål av Gustav Dahlstedt i samspel med Fredde Klasenius. Ass också till Patric Thomasson. SPAIF är seriens bästa i PP (33%) och det visade man mot Lidingö, och deras reducering 12:10 till 2-1 gjorde att matchen – också spelmässigt – jämnade ut sig. Men Vikingarna fick ett momentum när Gustav Dahlstedt och Jacob Paganderth (1) sågade sig fram elegant till 3-1 (17:35).

Tyvärr så försvann en hel del av det initiativet när SPAIF gjorde 2-3 redan efter 45 sekunder av andra perioden efter slarv i defensiv zon. Inte blev det bättre av att SPAIF kunde göra 3-3 (22:08) med en man kort på isen! Andra insläppta i den spelformen denna säsong. Nu var matchen helt jämn också spelmässigt, så visst kändes det skönt när Frank Holmström kunde göra 4-3 (29:14) ass Erik Friberg.

Som jag ser det så kom matchavgörandet när Lidingö inte kunde utnyttja spel i 5 mot 3 i två minuter plus 5 mot fyra i ytterligare tre minuter! Men trots flera målmöjligheter ville det sig inte och cirka 7% i PP är inget att skryta med för Lidingös del. Visst fanns hoppet inför tredje perioden, men att ta utvisning i anfallszon (helt i onödan) kostar!

Mycket riktigt. SPAIF gjorde 4-4 (51:03) minuten efter utvisningen. Att SPAIF sedan gjorde segermålet 59:01 kändes tyvärr logisk, men det får inte orsakas av slarviga passningar när bara minuten återstår.

Visst är det lätt att ha åsikter från sidan, men jag kan inte förstå varför inte Lidingö gick ner på fem backar och satte upp Karl Versteegh (klarade sig helt okej som back) i kedjan när Thomas Desell tvingades utgå efter skada.

Vet inte hur många gånger det visat sig att laget tappar rytmen när vi spelar med centrar och ytterpar. Nu svider det i laget efter tre raka förluster, men det är då som lagets moral prövas. Tabellplaceringen är ju fortfarande på slutspelsplats, så killar BIT IHOP!!!