Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Fin säsongsavslutning för Lidingö Basket

måndag 26 juni 2017 09:11

NÅGRA GODBITAR. Basketsäsongen 2016/17 avslutades med pompa och ståt för Lidingö. Priser har delats ut till kämpande spelare och skickliga coacher och engagerade ledare. Bland alla knattar, ungdomsspelare, juniorer och A-lagsspelare (herrlaget är tillbaka i basketettan!) kommer några godbitar:

Sylvia Leth och Katrine Spang har blivit uttagna till landslagsläger respektive distriktslag, se artikeltexten. Foto: Lidingö   BasketSylvia Leth och Katrine Spang har blivit uttagna till landslagsläger respektive distriktslag, se artikeltexten. Foto: Lidingö Basket

Lidingö Baskets P-02 och F-02 visade framfötterna i regionsut-tagningarna. Sylvia Leth representerade Stockholms syds FU15-regionslag och Alexander Bohm knep en reservplats i PU15. Sylvia spelade så bra så att hon också gick vidare till landslagslägret för U15. Härligt att återigen se en Lidingöspelare i det blågula linnet, laget, coacherna och klubben är mycket stolta! Sylvia har också lyckats bra i Lidingös juniorlag där hon kom nia i poängligan i Sverige, SM U17, med 14 poäng i snitt per match. Även juniorspelaren Hanna Mebius-Svensson blev under året kallad till landslagsläger och står som meriterande reserv till landslaget U17. Katrine Spang blev uttagen till Stockholms distriktslag Damer U18.

Katrine, Hanna och Sylvia har med övriga juniorspelare och damlagsspelare gjort årets säsong i damernas Basketetta framgångsrik. Damerna tog flera meriterande segrar hemma i Hersbyhallen, där många nog bäst minns storvinsten mot Alvik och derbyrevanschen mot Norrort.

Lidingö representerades också i distriktslaget för PU16 av Petter Göransson och Nico Eriksson de Avila. PU17 tog
meriterande segrar i SM och Olle Malmstedt kom där tvåa i poängligan i Sverige, SM U17, med ett snitt på 26.4 poäng. Herrjuniorerna slutade tvåa i högsta serien i Stockholm och klarade av bedriften att gå till final för andra gången i Europas största basketturnering, Basketfestivalen i Göteborg. En gigantisk pokal och silvermedaljer blev resultatet, efter att ha hejats fram av rekordmånga Lidingölag. Juniorerna deltog också i SM för Herrar U19, där kom Tom Göransson åtta i poängligan med 18.7 poäng i snitt.

Flera av herrjuniorerna har också bidragit till att Lidingö Baskets herrlag också haft en framgångsrik säsong där man slutade som ett av topplagen i division 2 efter att bland annat varit det enda lag som slog serievinnarna två gånger. Som belöning tar Herrlaget nu plats i Basketettan. Stort beröm till herr- och damlagscoacherna Philip Benediktsson och Nils Björndahl för A-lagens framgångar. Snart börjar sommarträningen inför säsongen 2017/2018 och Lidingö Basket önskar alla en glad sommar.

Text: Anna Malmstedt

Dela Fin säsongsavslutning för Lidingö Basket

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google