Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Förlust för Lidingös damer i hemmapremiären

lördag 29 april 2017 20:23

FOTBOLL. Det blev en målrik match när IFK Lidingö idag mötte Triangelns IK på Lidingövallen i division 2 Östra Svealand. 4-7 (1-2) blev slutresultatet i en match som svängde åt båda hållen.

Elin Flyborg gjorde IFK Lidingös första mål i hemmapremiären. Foto: Björn JanssonElin Flyborg gjorde IFK Lidingös första mål i hemmapremiären. Foto: Björn Jansson

Lidingö börjar bra i matchen och skapar tidigt ett par målchanser och har mer boll, men i den 10:e matchminuten kontrar Triangeln in 0-1. Efter det fortsätter Lidingö att skapa chanser men skärpan är inte riktigt där, istället kan Triangeln utöka i den 33:e matchminuten. Lidingö har inte gett upp och assisterad av Hanna Stokki gör Elin Flyborg 1-2 två minuter senare. Triangeln har sedan en riktigt bra chans i slutet av halvleken men sätter inte den.

I första halvlek har Lidingö fler skott, fler målchanser och fler hörnor, men Triangeln är effektiva i de avgörande momenten.

Tvåmålsskytten Hanna Stokki kramas om efter ett av sina mål. Foto: Björn JanssonTvåmålsskytten Hanna Stokki kramas om efter ett av sina mål. Foto: Björn Jansson

I den andra halvleken får Lidingö utdelning efter tio minuter. Sara Tessem kommer runt på kanten och spelar in bollen i straffområdet där den hamnar hos Hanna Stokki som säkert placerar den bakom målvakten. Kvitterat.

Det följs av en bra period för Lidingö och Hanna gör också 3-2 på passning från Heléne Palm, i den 62:a minuten. Två minuter senare kan Triangeln slå en boll som skär igenom straffområdet och möts på andra sidan med ett distinkt avslut, 3-3.

I matchminut 70 får Lidingö en frispark en bit utanför straffområdet. Elsa Velander tar hand om den och får en riktigt fin träff, över muren och i ribbans underkant. Ledning igen, 4-3, och nu ökar hoppet om tre poäng.

Men Triangeln höjer sig ytterligare en gång. På hörna i den 76:e minuten så nickar de in kvitteringen på en dubbelchans. Bara två minuter senare kan Triangeln ta ledningen och nu är det en del trötta ben på plan. Två snabba mål av Triangeln i 85:e och 86:e minuten ger 4-7 i deras favör.

Sett till hela matchen har Lidingö skapat fler målchanser (utöver målen). Hemmalaget har också haft fler hörnor, en i ribban bland annat. Men Triangeln var tyngre och mer tveklösa i sina avgörande anfall. En eloge till Lidingös spelare som presterade ett fint spel under stora delar av matchen och hade laget orkat stå emot sista kvarten hade det kunnat bli en trepoängare mot ett lag som kommer att kriga i toppen av serien under den här säsongen.

Text: Björn Jansson

Dela Förlust för Lidingös damer i hemmapremiären

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google