Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Fyrtio nattsvarta minuter mot Mariehamn

söndag 14 januari 2018 20:26

ISHOCKEY. Ibland är det bara så. Att spelet går i baklås. IFK Mariehamn fick uppleva det igår, när laget föll med 6-13 mot SPAIF och idag var det Lidingö Vikings tur, med en förlust på 4-9 mot ålänningarna (1-4, 1-4, 2-1) och skotten: 38-53. Det skriver Lasse Kinch i sitt referat av dagens match i Alltrean som spelades i Childhoodhallen.

Ett matchavgörande moment inträffade i den första perioden efter ungefär 10 minuter vid ställningen 1-2. Efter en virvlande start av IFK kom Lidingö in i matchen och hade lite tryck mot motståndarmålet. 2-2 var mycket nära vid ett par tillfällen, men istället kontrar Mariehamn in 1-3 (11:34) och därefter gick det mesta snett för hemmalaget.

Att Mariehamn skulle vara tända efter storförlusten mot SPAIF var inte så underligt, men att Lidingö inte skulle uppträda bättre var överraskande. Speciellt som laget för en gång skull såg starkt ut. Men det var bara på pappret!

Sällan har vi sett Lidingö vara ett så utspritt lag. Den helhet som präglat gruppen tidigare var som bortblåst. Backar och forwards höll inte ihop. Tredjeman saknades ofta hem och otaliga tre mot två och två mot en situationer uppstod för Mariehamn. Dessutom missades att matcha rätt formation mot Mariehamns bästa, som svarade för fem av de nio målen.

Är osäker på om det är någon fördel för Lidingö att spela med fyra kedjor. Första formationen kommer då alltför sällan i spel. Alltför många anfall strandade också på att passningarna var för lösa och att många tappade pucken på ställen på isen där man absolut inte ska göra det.

Nöjer mig med att notera Lidingös mål i matchen:
1-1 (3:46) var efter ett skott från Fredrik Klasenius som gick i retur till Jacob von Sydow. (Ass också till Gustav Dahlstedt som passade Klasse).
2-7 (31:49) kom i P.P.. Bra tekning av Klasenius. ”Bengan” Hjalmarsson passade till Kalle Kinch som sköt bra.
3-9 (57:35) gjorde Marcus von Sydow på egen (?) retur. Ass: Hjalmarsson+Dahlstedt
4-9 (58:22) gjorde Frank Holmström ass Stefan Bjurström och Thiago Ählström.

Nya tag nästa helg då det är match på lördag mot Sudret klockan 16:30 och mot Farsta på söndag 13:30. Båda i Childhoodhallen.

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det!

Text: Lasse Kinch

----------------------------------------------

Lidingö Vikings ligger tvåa i den haltande tabellen i Alltrean östra, med 18 poäng. Första plats intar Sudrets HC

Dela Fyrtio nattsvarta minuter mot Mariehamn

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google