Lidingö fredag 19 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingö P99 lag 1 tog brons i Gothia Cup

lördag 18 juli 2015 23:44

Uppdaterad. I Gothia Cup, den årliga superstora fotbollsturneringen i Göteborg, lyckades IFK Lidingö FK:s P99 lag 1 ta tredjeplatsen i gruppen Pojkar 16. Man kan säga att IFK-laget föll på mållinjen i semifinalmötet mot Tokyo Verdi från Japan. Vid ställningen 1-1 och två minuter in på tilläggstiden fick det japanska laget in ett mål i en tilltrasslad situation framför IFK:s mål. Annars hade det blivit straffsparkar. I finalen vann Tokyo Verdi sedan över Hammarby IF med 4-1.

Bronsmedaljörerna IFK Lidingö P99 lag 1. Foto: Björn JanssonBronsmedaljörerna IFK Lidingö P99 lag 1. Foto: Björn Jansson

IFK Lidingö P99 lag 1 gick obesegrade genom hela veckans turnering, fram till semifinalen. Endast en match slutade oavgjord, resten var vinster.

I semifinalen lyckades IFK kvittera till 1-1 två minuter före full matchtid genom Jacob Holmbergs cykelspark. Det japanska storlaget från Tokyo hade fram till dess inte på tre år släppt in ett enda mål under turneringen.

Jacob Holmberg cykelsparkar in kvitteringsmålet 1-1 två minuter före full tid. Jesper Stokki assiterar i bakgrunden. Foto: Björn JanssonJacob Holmberg cykelsparkar in kvitteringsmålet 1-1 två minuter före full tid. Jesper Stokki assiterar i bakgrunden. Foto: Björn Jansson Jacob Holmberg, Samuel Sazo, Pelle Fröderberg, Jesper Stokki och kapten Björn Dellenkvist firar kvitteringsmålet. Foto: Björn JanssonJacob Holmberg, Samuel Sazo, Pelle Fröderberg, Jesper Stokki och kapten Björn Dellenkvist firar kvitteringsmålet. Foto: Björn Jansson

Tränaren Magnus Eriksson var naturligtvis mycket glad över den fina placeringen:
- Vi gör återigen en riktigt bra turnering och killarna hittade formen precis lagom till världens största turnering. Självklart var vi väldigt ledsna direkt efter slutsignalen i semifinalen som japanerna avgjorde efter två minuters förlängning och med matchens sista spark.

- Men efter att ha fått smälta det hela lite så känner vi en stor stolthet. Och när vi hade sett finalen kändes det faktiskt ännu mer som vi gjort en riktigt stark insats. Alla killar förtjänar mycket beröm för sitt spel men extra mycket till Nisse Blomgren i målet. Han höll nollan i fem av åtta matcher och precis som i Ligacupen så gav han utespelarna en extrem trygghet, säger Magus Eriksson till Lidingösidan.

LAGET. Foto: Per HultkrantzLAGET. Foto: Per Hultkrantz

Fakta
I år deltog rekordmånga lag i turneringen, 1.755 lag från 75 nationer. Närmare 60.000 personer besökte Göteborg mellan 12-19 juli och gjorde Gothia Cup till världens största mötesplats för unga människor. Under Gothia Cup spelades över 4800 matcher på 110 planer i och omkring Göteborg. 452 klubbar från Sverige deltog i turneringen.