Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

IFK Lidingö - SS Lazio 2 - 1

tisdag 19 juni 2012 00:01

IFK Lidingö FK:s Karl Eriksson, i organge tröja, nickar in bollen till 2-0 i matchen mot SS Lazio  som spelades på Lidingövallen under måndagseftermiddagen.

IFK Lidingö FK:s Karl Eriksson, i organge tröja, nickar in bollen till 2-0 i matchen mot SS Lazio som spelades på Lidingövallen under måndagseftermiddagen.

Lidingövallen gästades på måndagen av den italienska storklubben SS Lazio som är i Sverige för tredje året för att utbyta erfarenheter med svenska lag. Denna gång hade lagets 00:or vunnit mot såväl AIK, Hammarby och IF Brommapojkarna innan de kom till Lidingö för en 11-mannamatch mot IFK Lidingö FK P99:1.

Storpubliken på strax över 100 personer hade bänkat sig runt konstgräsplanen, eftermiddagssolens varma strålar trängde undan molnen och det rådde perfekt fotbollsförhållande.

Lazio startar matchen ganska förväntat med ett lite större bollinnehav. Deras fina teknik bidrar till att de kan etablera visst tryck på Lidingös planhalva och skapa matchens första målchanser. Lidingöspelarna behåller tålamodet under första anstormningen och tar därefter över initiativet i halvleken.

I matchens 10:e minut får Lidingö en frispark till höger mitt på Lazios planhalva. Bollen spelas snabbt ut till Tobias Lundblad som från sin högerbacksposition tar sig ner mot kortlinjen och slår ett hårt inlägg som Lazios målvakt tvingas boxa ut. Bollen landar utanför straffområdet, framför fötterna på Jesper Stokki, som lossar kanonen – 1-0 till Lidingö.

Strax därpå har Lidingös Samuel Sazo Rundberg ett friläge efter en snabb omställning, fint framspelad av Hugo Lemne. Sazo lurar ner och rundar målvakten men kommer ur vinkel och skjuter bollen i utsidans gavel. Därpå har bägge lagen flera fina kombinationer och William Klingefjord i Lidingömålet tvingas till ett par räddningar i den högre skolan.

På tilläggstid i första halvlek skapar Lidingö en vänsterhörna. Fred Falkenbergs känsliga högerfot hittar huvudet på Björn Dellenkvist som nickpassar till Karl Eriksson som snyggt kan nicka in bollen till 2-0. Ett halvtidsresultat som speglar förhållandena i halvleken väl. Det är Lidingö som har haft mest kontroll och flest fina kombinationer och avslut, även om Lazio inte alls varit ofarliga.

Andra halvlek når inte riktigt samma kvalitet som den första, även om lagen bjuder på fin fotboll. Det är jämnt och ganska hög intensitet men lagen tar ut varandra över planen. Lidingös mittback Gustav Torbersson styr styrkorna med bravur och individuella prestationer från Pelle Fröderberg och yttrarna Johan Mothander och Jesper Hultkrantz bidrar till tempohöjningar i matchen. Laziospelarna ser allt tröttare ut.

I matchminut 49 gör lidingömålvakten Nisse Blomgren (inbytt efter pausen) en fantomräddning på ett tungt skott från en Laziospelare och Nisse kan tippa ut bollen till hörna. En hörna Lazio använder på bästa sätt och laget lyckas reducera till 2-1.

Sista 10 minuterna flyttar Lazio upp laget i sin jakt på kvittering vilket öppnar ytor för Lidingöspelarna, som har några vassa kontringar. Lidingös bäste spelare för dagen, forwarden Rickard Bergman, ligger bakom det mesta i anfallsväg under matchen. Dock blir det inga fler mål. Lidingö vinner med 2-1 och får ytterligare ett kvitto på att laget tagit kliv under denna första säsong tillsammans.

Vi tackar Laziospelarna och deras organisation som gjort besöket möjligt, för en bra och välspelad match. Tack också till utmärkta domartrion och den stora publiken som bidrog till härlig stämning denna ljumma sommarkväll. Nu mot nya utmaningar!

Text: Jörgen Stokki, IFK Lidingö FK

Hård kamp på Lidingövallens konstgräsmatta mellan IFK Lidingös 99:or och SS Lazios 00:or.
Tobias Lundblad (nr 5) har just laddat kanonen.

Hård kamp på Lidingövallens konstgräsmatta mellan IFK Lidingös 99:or och SS Lazios 00:or. Tobias Lundblad (nr 5) har just laddat kanonen.

Lagen uppställda före matchen på Vallen. SS Lazio i ljusblå och IFK Lidingö FK i oranga tröjor.

Lagen uppställda före matchen på Vallen. SS Lazio i ljusblå och IFK Lidingö FK i oranga tröjor.

Dela IFK Lidingö - SS Lazio 2 - 1

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google