Lidingö lördag 20 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Inget hejdar LSK

söndag 4 december 2016 10:13

HANDBOLL. Uppdaterad. Gårdagens hemmamatch i Gångsätrahallen för LSK:s herrar resulterade i ännu en vinst. Gästande Djurgårdens IF HF fick åka hem efter ha besegrats med 28-17 (11-7). Jacob Lundblad gjorde 11 mål och Djurgårdens försvarare kunde inte hejda honom ens med tröjdragningar. I den haltande tabellen ligger nu LSK etta. Nästa match för LSK:s herrar i division 2 norra blir på bortaplan den 10 december, mot tvåan i tabellen, Kungsängens SK.

LSK:s Jacob Lundblad tog sig igenom 11 gånger. Foto: Matthew TippleLSK:s Jacob Lundblad tog sig igenom 11 gånger. Foto: Matthew Tipple

LSK:s målvakt Anders Boqvist klarade det mesta, även när Djurgårdens främste målgörare Adam Vestberg laddade. Foto: Matthew TippleLSK:s målvakt Anders Boqvist klarade det mesta, även när Djurgårdens främste målgörare Adam Vestberg laddade. Foto: Matthew Tipple

Uppdaterad
Mia Kåberg Petersson:
Djurgården kom på besök till Gångsätrahallen men fick åka tillbaka tomhänta. LSK tog tag i matchen från början och efter 9 minuter tog Djurgården timeout. Men LSK:s försvar, anfall och målvaktsspel var 100%-igt idag. Jacob Lundblad visade redan från start att han skulle bli matchens kung. Han gjorde 11 mål och var en gigant i försvaret. Ledningen i halvtid var fyra bollar, 11-7.

I andra halvlek visade LSK sin klass. 14-10 blev till 19-10 på dryga sex minuter och där avgjordes matchen. LSK defilerade in i mål och vann med 28-17. På söndagskvällen fick man hjälp av HF SIF som slog topplaget Kungsängen så nu blev det ännu tätare i toppen. LSK möter nu Kungsängen i ett dubbelmöte (bortamatch 10/12 och hemmamatch 14/1). Två poäng är ett måste för att hänga med i toppen.

Matchens lirare blev Jacob Lundblad, David Rimbe idag nog gjorde sin bästa match och noterades för 6 mål. Extra beröm till Daniel Espling för hans enorma försvarsarbete. Och så har vi ju ”Boken” mellan stolparna.