Väder Lidingö

Lidingö onsdag 25 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Kämpastark insats gav Vikingarna ny seger

onsdag 6 december 2017 06:21

ISHOCKEY. Det är inte alltid som det lag som har pucken mest som vinner matcher – utan det lag som gör flest mål! Kort sagt, i en ganska jämn match vann Lidingö mot Farsta med 4-3 (1-1, 1-1, 2-1), skott: 21-28 (jag hade 26 skott på Lidingö). Det skriver Lasse Kinch i referatet från tisdagskvällens match i Farsta Ishall.

Sett över hela matchen var FOC Farsta det något bättre laget, men mycket tack vare en strålande målvakt – Gustaf Ericson – kunde Lidingö Vikings hålla undan och vinna sin fjärde raka match i Alltrean östra.

En annan anledning till vinsten är att Vikingarna har två riktigt bra målskyttar varav den ene idag ingav hopp när han gjorde sitt 12:e mål för säsongen till 3-2 och den andra, Gustav Dahlstedt, gick på mål och bidrog till att Marcus von Sydows skott (4-2) gick i mål via den försvarare som markerade ”Gurra”!

Farsta inledde matchen bra och hade ett visst tryck mot Lidingö, som behövde 10-12 minuter för att komma in i matchen. Trots det var det 2-1 i bra målchanser för Lidingö innan Farsta tog ledningen (12:43) efter en förlorad tekning i egen zon för Lidingö.

Kvitteringen till 1-1 (15:19) tillkom beroende på att Thomas Desell gjorde ett bra jobb och checkade fast sin motståndare, vilket till slut ledde till att årsdebuterande Jocke Lundh fick pucken helt fri, och behärskat sköt i mål.

Ledningsmålet till 2-1 (21:27) var matchens snyggaste. Henrik Grönlund (bra igen) tog upp pucken. Passade Eliot Almqvist, som direktskarvade (!) till Henrik Blomqvist, som i sin tur med en diagonal passning hittade Thomas Desell (1) som med en backhand satte pucken högt! Ett riktigt ryssmål d.v.s. klapp-klapp-spel.

Farsta kvitterade till 2-2 (26:34) efter lite slarv i Lidingös försvarszon.

I tredje perioden blev Farstas tryck än hårdare, men klokt agerande och en målvakt att lita på gjorde att Farsta inte fick så många klara målchanser innan 3-2 satt (51:31). Marcus vov Sydow bröt och hittade Linus Jansch på vänsterkanten. Linus satte upp högsta fart – och då går det fort – och med ett snärtigt handledsskott satte Linus skottet till vänster om målvakten! Ett mycket bra skott.

Så kom då det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet! Åter var det Marcus von Sydow, som gjorde en av sina många fina uppåkningar, hade med sig Gustav Dahlstedt, som gick på mål, försökte hitta ”Gurra” med en passning, men pucken gick på ett motståndares ben och i mål!

Det blev riktig nerv i slutskedet eftersom Farsta reducerade till 3-4 (54:57), och hade några vassa möjligheter, men mål-Gustaf är en säker sista utpost. Men det var nära en gång när han var överspelad efter en retur, men då var Kalle Kinch (kanske Lidingös bäste ikväll) där och slog undan pucken framför näsan på snopna motståndare!

Detta var en riktig lagseger, där alla gjorde sitt bästa under hela matchen. Bredden på laget accentuerades av att det 10 skott som Lidingö sköt i första perioden kom från 10 olika spelare! (Totalt sköt Mackan von Sydow (han är bra) flest i matchen med sex skott.

Kan vi inte göra storverk, kan vi i alla fall göra små gärningar med stor vilja!


Text: Lasse Kinch

Dela Kämpastark insats gav Vikingarna ny seger

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google