Väder Lidingö

Lidingö lördag 31 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Kämpatag gav Lidingö Vikings seger mot Spånga

onsdag 24 oktober 2018 08:50

ISHOCKEY. Om inte spelet fungerar till 100 % så är det bra att kunna ta fram kämpatagen. Det var vad Vikingarna gjorde i gårdagens segermatch i förlängning med 5-4 (1-3), (2-0), (1-1), (1-0), skott 25-38, mot Spånga IS IK. Matchen spelades i "Från Stan Hallen" i Spånga.

Efter en dålig första period då det mesta gick fel kom ett helt annat viljestarkt lag ut i andra perioden. Visserligen tog Lidingö ledningen redan efter 3:07 genom Frank Holmström ass Jacob Paganderth. Att spela försvarsspel är egentligen inte svårt – om man vet vad man ska göra – men det såg från läktarplats inte ut som alla hade kontroll på det inledningsvis. I andra och tredje perioden var detta dock bra.

Spånga gjorde tre raka mål i första perioden. Två efter reella bjudningar! 1-1(9:04), 2-1 (14:54) när Lidingö fått en felaktig utvisning och 3-1 (17:44). Ett tursamt mål fram till 2-3 (21:31) av Gustav Philipsson, som rakade in pucken i öppet mål när spångamålvakten trodde han hade pucken. Detta mål gav energi till Ö-lagets mannar

3-3 (34:34) var ett logiskt resultat. Fredde Klassenius vann en tekning (viktigt) och Paganderth passade Frank Holmström som fick på ett bra skott. I tredje perioden var det åter en detalj i försvarsspelet som gjorde att Spånga kunde återta ledningen (43:38) och att det var Spångas klart bäste spelare som fick möjligheten var ju olyckligt för Lidingö, men 3-4 blev relativ snabbt 4-4 (48:36) helt och hållet Jacob von Sydows förtjänst. Inte bara hans uppoffrande jobb för att hålla kvar pucken i anfallszonen utan också när han kastade sig fram och (lite tursamt) fick pucken i mål!

Matchen var mycket nära att avgöras till Spångas fördel bara sekunden före tredje periodens slut. Då gör Gustav Pielbusch en fenomenal räddning och sedan en lika kvalificerad i den förlängning som följde! Mycket bra ”Pilen”!

Det fanns en s.k. matchhjälte till, nämligen Henrik Blomqvist som också kämpade med sig pucken i anfallszonen och från ganska dålig vinkel kunde sätta pucken lågt i målvaktens nedre bortre hörn (63:36).

Extra starkt att vinna denna match trots att inte spelet stämde och att två spelare tvingades utgå p.g.a. skador (Erik Friberg och Karl Versteegh) . Dessutom saknades Stefan Bjurström och Johan Thorén.

Alla ska ha ett extra plus för att den kritik som riktades mot laget efter tre raka förluster togs på rätt sätt i alla fall efter den första perioden. Det går inte begära mer än att alla gör sitt yttersta i varje match. Viljan måste finnas!

Nästa Vikingamatch spelas borta, fredag 26 oktober klockan 20:15 mot Älta IF.

Det går inte att knuffa upp någon på en stege som inte är villig att klättra!

Text: Lasse Kinch

Dela Kämpatag gav Lidingö Vikings seger mot Spånga

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google