Väder Lidingö

Lidingö onsdag 25 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Karatebrons till Lidingö

onsdag 15 november 2017 14:08

TÄVLAR FÖR ELIT. Vid VM i karate som nyligen hölls på Teneriffa vann Anna-Johanna Nilsson, som tävlar för lidingöklubben Elit, brons i Junior, Cadet & U21. Efter att ha vunnit mot tävlande från Peru, Marocko och Egypten blev det förlust mot Ukraina i semifinalen. Men i bronsmatchen gick det bättre och Kiymet Diker Nese från Turkiet besegrades med 5-3. Det var Sveriges första VM-medalj på tio år. Efter medaljen är Anna-Johanna Nilsson nu rankad som 5:a i världen i sin åldersgrupp enligt WKF (World karate federation).

Anna-Johanna Nilsson med sin bronsmedalj. Foto: WKFAnna-Johanna Nilsson med sin bronsmedalj. Foto: WKF Medaljörerna i U21. Anna-Johanna Nilsson till höger. Foto: WKFMedaljörerna i U21. Anna-Johanna Nilsson till höger. Foto: WKF

Detta var det tionde världsmästerskapet som har arrangerats av WKF och det var rekordmånga deltagare, med över 1700 tävlande från 110 länder. Endast en deltagare per kategori och land fick delta. Sporten blir olympisk gren under OS i Tokyo år 2020.

- Roligt i sammanhanget är att det var min klubbtränare, Sadik Sadik, från karateklubben Elit som vann den förra bronsmedaljen, för tio år sedan, säger Anna-Johanna Nilsson.

Anna-Johanna Nilsson är 19 år, bor på Värmdö, och började träna år 2005. I början tränade hon i båda grenarna, kata och kumite, men vid 13 års ålder valde hon att satsa på fighting (kumite). Samtidigt blev hon inbjuden att träna med landslaget för att sedan slussas in i truppen som 14-åring (kadett). Ända sedan dess har hon deltagit på varje mästerskap, såväl Nordiska, Europeiska och Världsmästerskap, förutom årets EM och NM då hon var skadad och borta från tävling och träning det första halvåret.

Hon har tävlat sedan hon fyllde 10 år, både nationellt och internationellt och har tagit ett flertal medaljer på stora internationella tävlingar som t.ex. Venice Open, Croatia Open, Austrian Open, Banzai Cup m.m. Hon har åtta SM-guld och två NM-guld men VM-bronset är hennes hittills absolut största merit.

Se även Lidingösidans artikel 5 oktober 2015.

Dela Karatebrons till Lidingö

Kommentarer

Rolf Hattenbach 2017-11-17 15:22

Grattis Anna-Johanna Nilsson och Karateklubben Elit.
Bra jobbat!

Rolf Hattenbach
Ledamot av kultur och fritidsnämnden (C)

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google