Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Lidingö Vikings vann division 3 Östra

fredag 17 november 2017 13:23

ISHOCKEY. Det blev ingen klang- och jubelfest när Lidingö Vikings säkrade seriesegern i division 3 Östra efter bortasegern mot SDE på Danderydsvallen. Siffrorna blev 4-2 (0-0, 1-0, 3-2) skott: 35-28. Det skriver Lasse Kinch i rapport från gårdagens match.

Vikingarnas spel var i stort dåligt och då speciellt i den första perioden då J-18 målvakten Eriks Voitkevics räddade Lidingö, Eriks som matchen igenom spelade strålande. Hans lagkompisar från J-18 forwarden Olof Hart och backen Jonatan Wilund gjorde också mycket bra insatser.

Inledningsvis – framför allt i första perioden – var passningsspelet underkänt. Vet inte om det berodde på underskattning av SDE, som ju besegrades med 9-2 i första mötet?

Ett bevis på oskärpan var att av 13 tekningar vanns bara 4 - alla av Fredde Klasenius.

Andra perioden var något bättre och det var logiskt att ledningsmålet kom efter 33:51 när Linus Jansch rev åt sig pucken och med ett skott mellan armen och kroppen på målvakten sågs pucken trilla över mållinjen.

Tredje perioden är Lidingös styrka och så även i denna match. 2-0 kom 16 sekunder in i tredje - i P.P. - när Gustav Dahlstedt gjorde sitt 19:e (!) mål för säsongen. Ass från Fredde Klasenius och Kapten Kalle. Även 3-0 (44:49) kom i numerärt överläge. Kapten Kalle Kinch sköt ett fint handledsskott efter passning från Mackan von Sydow. Plus här till Jonatan Wilund som stod och skymde målvakten, Matchen var avgjord!

Icke, för Vikingarna slappnade av och 3-1 (46:21) och 3-2 (49:01) gjorde att spänningen återvände. Flera möjligheter fanns att stänga matchen bl.a. en straff och några mycket öppna chanser. 57:26 kom dock den berömda spiken i kistan när Calle Lundborg kunde göra 4-2 fint framspelad av Linus Jansch och Jacob von Sydow.

Seriesegern är alltså klar nu trots att en match återstår – Lejonen (borta) på lördag. Det är bara att gratulera alla inblandade och konstatera att det var många år sen som Lidingös A-lag vann grundserien. Fortsättningsserien har Vikingarna vunnit vid några tillfällen.

Om en dryg vecka börjar Alltrean och då får Lidingö möta de fyra bästa lagen från den södra serien och det blir Södertäljepojkarna, Sudret, Farsta och Älta.

Från norra blir det Lidingö, Mariehamn, Norrtälje och troligen Österåker. Men det kan bli en målskillnadsaffär mellan Österåker och Östervåla.

Så nu gäller det att ta nya tag, för att nå division 2!

Ingenting är omöjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid!

Text: Lasse Kinch

Dela Lidingö Vikings vann division 3 Östra

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google