Lidingö torsdag 18 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingöloppet dag 3

söndag 28 september 2014 20:31

Lidingö Tjejlopp avgjordes på söndagen. 5 200 hade anmält sig till loppet. Foto: Peter Holgersson/Runpix

Lidingö Tjejlopp, som var Lidingöloppshelgens sista tävling, sprangs i solsken under söndagseftermiddagen. Loppet vanns av Ayantu Abera Demisse, Etiopien, på tiden 35.19. Över 5 200 tjejer var anmälda till det 10 kilometer långa loppet med både start och mål på Grönsta. Och alla fick prova på flera av loppets bästa backar, bl.a. Grönstabacken och den numera världsberömda Abborrbacken, cirka 2 kilometer före mål.

När startskottet gick stack Ayantu Abera Demisse iväg i högt tempo och skapade en lucka redan i första backen vid Grönsta. De som var närmast att hänga på var Plaksina Margarita, Kirovets St. Petersburg, och svenskan Cecilia Kleist från IK Akele. Men ingen kunde hota Demisse.

På slutet närmade sig Plaksina Margarita en aning men Demisse sprang ohotad i mål på tiden 35.19. Margarita var 39 sekunder efter på tiden 35.58. Cecilia Kleist, IK Akele, sprang in som trea på tiden 38.16 och blev därmed bästa svenska löpare.

Sofia Öberg, IFK Lidingö Friidrott, som var Lidingöloppets kranskulla 2013, sprang in på en bra sjunde plats.

Tidigare under dagen var det även dags för Knatteloppet, ett lopp för barn upp till sex år, utan tidtagning. I första startgruppen sprang barn utan en vuxen vid sin sida. I de två andra startgrupperna sprang barn som ville ha sällskap av en äldre löpare på den 1,7 km långa banan.

Länk till alla Lidingöloppets alla resultat.

Segraren Ayantu Abera Demisse från Etiopien och IFK Lidingö Friidrotts Sofia Öberg vid starten av Tjejloppet. Foto: Peter Holgersson/Runpix