Lidingö fredag 29 mars 2024 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

LSK:s damer kvar i matchen efter nagelbitare

måndag 17 april 2017 23:18

ANDRA KVALSPELSMATCHEN. LSK:s damer klarade pressen och vann idag i Gångsätrahallen den första avgörande matchen om fortsatt spel i Allsvenskan. Efter bortaförlusten mot HK Drott i Halmstad med 23-29 för en dryg vecka sedan var laget piskat att vinna dagens möte. Nu står det 1-1 i kvalmatcher. Den stora rysaren spelas på lördag den 22 april i Gångsätrahallen, klockan 17.00. Vinnande lag spelar i Allsvenskan nästa säsong.

Segerdansen efter dagens vinst. Foto: Matthew TippleSegerdansen efter dagens vinst. Foto: Matthew Tipple Jessica Rydberg, matchens mesta målgörare. Foto: Matthew TippleJessica Rydberg, matchens mesta målgörare. Foto: Matthew Tipple Hanna Elénius gjorde fyra mål. Foto: Matthew TippleHanna Elénius gjorde fyra mål. Foto: Matthew Tipple Caroline Wahlberg fastställde resultatet till 22-20. Foto: Matthew TippleCaroline Wahlberg fastställde resultatet till 22-20. Foto: Matthew Tipple

I första halvlek hade Lidingö ledningen från början och ledde ett tag med 10-5. Men så fick gästande Drott in fyra mål efter varandra, och plötsligt stod det 10-9. Efter halvtidsvilan vid 13-10 ryckte Drott igen och skyfflade in mål. När Drott för första gången kom i ledning vid 14-15, efter fem mål på raken, tog Lidingö time out. Då återstod cirka 18 minuter av den jämna kampen. Hanna Elénius utjämnade därefter och lagen följdes åt med endast ett måls övervikt för Lidingö. När det var tre minuter kvar var ställningen 20-20. Caroline Wahlberg fick först in en straff och avslutade själv med LSK:s 22:a mål elva sekunder före slutsignalen. Jessica Rydberg var LSK:s skyttedrottning och gjorde hela 10 av LSK:s 22 mål.

En enligt lidingömått mätt mycket stor publik, 250 personer, följde matchen från läktaren. Hur många kommer det inte vara nu på lördag?

Läktaren i Gångsätrahallen var nästan fullsatt. Foto: Matthew TippleLäktaren i Gångsätrahallen var nästan fullsatt. Foto: Matthew Tipple

Dela LSK:s damer kvar i matchen efter nagelbitare