Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Matchförlust och böter för IFK Lidingö Fotboll

fredag 28 juni 2013 09:31

Jocke Rydberg, IFK Lidingö FK:s herrlagstränare, har lätt att hålla sig för skratt.
- Domen kommer att överklagas, säger han.
Arkivbild

Jocke Rydberg, IFK Lidingö FK:s herrlagstränare, har lätt att hålla sig för skratt. - Domen kommer att överklagas, säger han. Arkivbild

Den 8 juni mötte IFK Lidingös fotbollsherrar Blue Hill KF på Lidingövallen. Domaren bröt matchen i 86:e minuten efter bråk mellan spelare och åskådare, se Lidingösidan 9 juni,IFK ledde med 2-1.

Domaren skrev en rapport till Stockholms Fotbollförbund och för några dagar sedan kom ett dystert besked från Tävlingskommittén till IFK Lidingö FK: laget döms till matchförlust med 0-3 och böter på 5 000 kronor.
– Vi är chockade, säger tränaren Jocke Rydberg. Givetvis kommer vi att överklaga så långt det krävs eftersom vi anser att detta är en oacceptabel dom i och med att vi har agerat på ett helt korrekt sätt.

Stockholms Fotbollförbunds Tävlingskommitté skriver att domaren bröt matchen eftersom spelarnas säkerhet inte kunde garanteras p.g.a. bristfälliga säkerhetsarrangemang. Publikens och spelarnas “dåliga humör” var också en orsak, liksom en potentiell skaderisk vid fortsatt spel.

Efter att spelare nr 13 i Blue Hill utdelat en vårdslös spark stormade flera spelare och en ledare fram “i ren frustration och tumult uppstår”. Den som startar bråket är, enligt domaren, en för dagen avstängd IFK-spelare som sitter på lagbänken. Men, även tre spelare från Blue Hill “uppträder minst sagt olämpligt i samband med tumultet”. Enligt den videofilm från tumultet som IFK lämnat in kan man se att “spelarna från Blue Hill går bärsärkargång bland publiken och dessutom tar stryptag på en person”.

Det som dock fäller avgörandet är att den avstängde IFK-spelaren “olovligen beträtt spelplanen och därför ska IFK Lidingö FK hållas som ansvariga för att matchen avbröts”. Beslutet blir att Blue Hill vinner matchen med 3-0 och att IFK får böta 5 000 kronor. Något som IFK Lidingö alltså kommer att överklaga.

Efter att förlorat den match laget ledde ligger nu IFK på sjätte plats i den haltande tabellen. Leder gör … Blue Hill. Första match efter den nu inledda sommarvilan blir mot … Blue Hill, den 9 augusti på bortaplan. Nästa hemmamatch för IFK:s herrar blir den 13 augusti, mot Värtans IK.

Dela Matchförlust och böter för IFK Lidingö Fotboll

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google