Väder Lidingö

Lidingö tisdag 22 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Motionspokalens sista gren före sommaren - skytte

fredag 12 juni 2015 10:19

Under två kvällar i början på veckan ställde 75 Ladies och Gubbar upp för att avgöra årets Motionspokals sjätte gren - skytte. Efter en provserie på fem skott följde två omgångar med lika många skott. De fyra bästa av fem skott i varje serie räknas, och den med minst avstånd mellan skotten blir segrare.

Motionspokalens skyttetävling. Foto: Lars-Eric DahlstedtMotionspokalens skyttetävling. Foto: Lars-Eric Dahlstedt

Till en början när skjutningen avgjordes på den gamla skjutbanan vid Rudboda var det poängskjutning, men när den banan lades ner sommaren 1968 och den nya korthållsbanan vid Furutorp blev klar flyttades skyttet dit och skjutavståndet blev 50 meter.

När Motiospokalen i år är inne på sitt 50:e år kan det vara intressant att nämna vilka som innehar rekorden i skyttet. Åke Romander, erkänd skytt, är bäst bland Gubbarna, 1978 sköt han otroliga 12 mm på två serier, vilket innebar att alla skott var inom 6 mm i två serier. Wiveca Luthander är bäst med 19 mm bland Ladies, ett resultat som hon nådde 1989.

Vid årets skytte tog Anna- Stina Lindbo sin 14:e seger i grenen, vilket är bäst bland Ladies och nu är Anna-Stina uppe i 92 grensegrar totalt, Anna-Stina debuterade 1969 i Ladies Cup. Den ende som upprepade sin seger från förr året var Hans Lundström i klassen Gubbar Veteraner. I övriga grupper vann Johan Zethrin bland Gubbar Yngre och Rolf Söderbäck i Gubbar Äldre, för båda var det deras första seger i grenen. Lisa Fredricks, ny i tävlingen för i år, vann Ladies Yngre klass.

Även Eva Lindblad-Holst och Carita Holmberg var förstagångssegrare i sina klasser Ladies Äldre och Veteraner.
Som vanligt stod Lidingö Skytteförening fördömligt för den tävlingstekniska delen.

Motiospokalen gör nu uppehåll under juli för att i mitten av augusti fortsätta med varpa.

Text: Lars-Eric Dahlstedt

Dela Motionspokalens sista gren före sommaren - skytte

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google