Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Mycket hände på Vallen

söndag 14 maj 2017 22:34

FOTBOLL. I en händelserik match besegrade IFK Lidingös damer idag DFK Värmbol med 3-2 (3-1) hemma på Vallens naturgräs.

2-1 gjordes på ett långskott från högerkanten av Elsa Velander. Nr 18 Sara Tessem bevakar att bollen hamnar rätt. Foto: Björn Jansson2-1 gjordes på ett långskott från högerkanten av Elsa Velander. Nr 18 Sara Tessem bevakar att bollen hamnar rätt. Foto: Björn Jansson Lidingöspelarna la ner ett hårt jobb över hela plan, här Sara Tessem med Elin Flyborg i bakgrunden. Foto: Björn JanssonLidingöspelarna la ner ett hårt jobb över hela plan, här Sara Tessem med Elin Flyborg i bakgrunden. Foto: Björn Jansson

Redan i den sjätte minuten tar Värmbol ledningen, då Lidingö olyckligt rensade en hörna i eget mål. En kalldusch som blev till tändvätska.

Tre minuter senare gjorde Sara Tessem distinkt 1-1 på en pass från Hanna Stokki. Minuten efter la Noelle Larsson ut bollen på Elsa Velander långt ut till höger, och Elsa måttade på mål, fick på en fin båge över målvakten och nu var det ledning för Lidingö.

Lidingö behåller trycket och Hanna dribblar nere vid kortlinjen och får in bollen till Noelle som sätter den i den tomma delen av målet. 3-1 efter bara 14 minuter.

Minuten efter får Elsa en smäll strax under ögat och tvingas byta, då det sväller upp rejält. En kvart har gått av matchen och Lidingö har redan släppt in ett, gjort tre och tvingats till ett byte. Men halvleken fortsätter vara händelserik.

I den 26:e minuten får Värmbol straff, efter en kamp framför mål. Fasthållning, tror jag domaren dömer för. Då gör Issa en riktig teve-räddning, slänger sig till vänster och boxar bollen till hörna.

Matchen är relativt rik på hörnor, Värmbol har nio totalt och Lidingö sex hörnor.

Värmbol har också en boll i stolpen, men Lidingö har betydligt fler skott på mål under första halvlek. Så det är med en rättvis ledning som Lidingö tar halvtidspaus.

I den andra halvleken händer inte lika mycket som i första. Värmbol lyckas inte skapa någon press utan Lidingö har också i andra halvlek fler skott på mål. Men i den 83:e minuten reducerar Värmbol på en långboll där de kommer loss, trots uppvaktning.

Sett till hela matchen så har Lidingö mer spel via alla lagdelar, Värmbol satsade på långa bollar hela matchen.

En debutant i division 2 fick vi se i matchen, Elvira Söderström, som kom in på en backplats i andra halvlek. Och så var Lina Loven åter i Damlaget, också hon kom in i andra halvlek på en offensiv mittfältsposition. Hela laget gjorde en rejäl kämpainsats och gav varann bra understöd.

Text: Björn Jansson

Nästa match för IFK:s damerna äger rum redan på söndag den 21 maj klockan 15.00 på Lidingövallen, då Lidingö tar emot IK Tun. IFK ligger på fjärde plats i tabellen.

Igår, lördag, vann IFK Lidingös herrar sin hemmamatch på Vallen mot Strömsbergs IF med 1-0(0-0). Det dröjde till 84:e minuten innan IFK:s kapten Philip Göransson fick in matchens enda mål. Tre poäng till Lidingö och en fortsatt fjärde plats i tabellen. På lördag blir det spel borta mot Karlslunds IF HFK på Karlslunds Arena.

Dela Mycket hände på Vallen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google