Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Nu blir det snö på Grönsta

lördag 16 december 2017 22:59

RUNDBANA. I morgon bitti startar en grupp skidentusiaster snökanonerna på Grönsta gärde för att även denna säsong kunna skapa en rundbana för alla som vill åka skidor. Det behövs cirka 8000 kubikmeter snö för att få till en cirka 70 centimeter hög snöbädd på vilken man lägger tre klassiska skidspår i bredd i en cirka 800 meter lång rundbana. Blir det ordentligt kallt har både amatörer och tävlingsåkare något att se fram emot. Och det bästa av allt, rundbanan är helt gratis att nyttja.

Snökanonerna kommer igång under söndagen. Bilden togs i februari i år då arbetet pågick med förra säsongens skidspår på Grönsta. Foto: Robert EklannSnökanonerna kommer igång under söndagen. Bilden togs i februari i år då arbetet pågick med förra säsongens skidspår på Grönsta. Foto: Robert Eklann Så här såg det ut förra säsongen vid spåret på Grönsta gärde. Foto: Tomas TapperSå här såg det ut förra säsongen vid spåret på Grönsta gärde. Foto: Tomas Tapper

Arbetet med Grönsta Konstsnöspår sker i samarbete med personal på Lidingövallen, medlemmar i IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb plus frivilliga insatser och bidrag.

Som vanligt sker spårdragning på öns vanliga längdspår så snart tillgången på natursnö är tillräcklig. Först ut brukar golfbanans spår vara följt av Långängen/Stockby/Kottla och Elfvik, vid god snötillgång.

När Lidingös skolelever kommer tillbaka efter trettonhelgen har förhoppningsvis banan öppnat och då blir det säkert många idrottsdagar på Grönsta gärde.

Snön som tillverkas nu kommer enbart att utnyttjas på Grönsta till skillnad mot vintern 2015/2016 då ett försöksprojekt genomfördes och snö tillverkades och transporterades till Slottssprintern vid Kungl Slottet.

Dela Nu blir det snö på Grönsta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google