Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Ny seger för Vikings efter heroisk vändning

torsdag 30 november 2017 15:22

ISHOCKEY ALLTREAN. Lidingö Vikings gjorde igår en mycket bra insats i bortamötet mot Älta IF när segersiffrorna skrevs till 3-2 (0-1, 0-1, 3-0), skott: 43-44. Matchen spelades i Ältahallen. Segermålet inskjutet av lagets specielle matchvinnare Gustav Dahlstedt när tre (3) sekunder återstod av matchen.

Åter var det en stark sista period som avgjorde matchen, som dock inleddes väldigt stökig. Vet inte om Älta trodde att de kunde skrämmas genom att spela en tuff ishockey (på gränsen till ful), men som så ofta straffade detta sig. Älta drog på sig fyra raka utvisningar, som borde varit fler, skriver Lasse Kinch i sin rapport.

Bl.a. knätacklades Jacob von Sydow fult i matchens inledning. Följden blev att ”Joppe” inte kunde fullfölja matchen p.g.a. en förmodad s.k. lårkaka. Ett tufft slag för Lidingö, som startade matchen med fem backar. Domaren, som hade en svår match att bestyra, jämnade ut utvisningsstatistiken genom att ta fyra lidingöutvisningar i rad.

Båda lagen höll tätt i spel 3 mot fem, men när Lidingö blev fyra spelare på isen gjorde Älta ledningsmålet 19:01. Ett mål som troligen skulle ha dömts bort, men domaren och hans linjemän såg inte att Gustaf Ericson (utmärkt, nej strålande som vanligt) fick ett klubbslag på masken när skottet kom.

I den första perioden var det något övertag för Älta, men Lidingö hade inte saknat chanser. Domaren gjorde en bra sak när han efter periodens slut tog och pratade med de båda lagkaptenerna för att få ner aggressiviteten på isen.

Andra perioden var den första lik, med ett litet övertag för hemmalaget, som kunde pumpa på med fyra fulla femmor, mot Lidingös 13 utespelare! Men spelet blev renare.

0-2 kom när drygt halva matchen var spelad (31:01). Också det i P.P. och ett skott som styrdes, och helt ställde vår målvakt. I slutet av andra jämnade spelet ut sig, och Lidingö kom mer och mer in i matchen.

Inför den sista perioden gjorde våra coacher ett smart drag och stuvade om i laget, något som gav resultat direkt. Bl.a. flyttades Marcus von Sydow ner som back, och Linus Jansch gick in i första kedjan med Fredrik Klassenius och Gurra Dahlstedt. Detta var segerdraget!

44:09 kom reduceringen till 1-2 när just Gurra helt friställde Linus Jansch. Omarkerad sköt han i mål, med ass också till Patric Thomasson.

Trycket mot Ältamålet blev än hårdare och 2-2 kom (51:26) efter en bra uppåkning av - en av isens bästa spelare – Henrik Grönlund, som sköt ett skott som det blev retur på och där kom Philip Hellström och lyfte in returen! (Thomas Desell fick en ass.)

Matchuret tickade mot slutsignal när Älta fick en utvisning (59:29). Första femman hade varit på isen en bra stund. Då utnyttjade coacherna i Lidingö smart sin time out, så killarna kunde vila sig en smula och samla ihop sig.

Och som de gjorde det! Linus Jansch och Gustav Dahlstedt avgjorde matchen. Klockan stannade på 19:57 (59:57) när Gurra lirkade in pucken mellan armen och kroppen på en olycklig målvakt.

Matchen var vunnen mot ett strakt motståndarlag, som innehöll flera spelare av hög klass. Mål-Gustaf är redan nämnd, men en sådan här dag är alla värda beröm. Kanske främst moralen att ännu en gång komma igen i sista perioden! Plus inte minst till våra coacher – Christian Köping och Sebastian Fuchs, som gjorde de rätta dragen i sista tredjedelen.

Karaktären är som ett träd, och ryktet som en skugga. Skuggan kan ändras, men trädet står fast!

Text: Lasse Kinch

Dela Ny seger för Vikings efter heroisk vändning

Kommentarer

Patric Dahlstedt 2017-11-30 21:39

Lidingö Vikings spelar hemma mot Norrtälje nu på söndag.
Matchstart kl.14.30.
Inträde 50:-
Garanterat bra underhållning.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google