Senaste kommentaren - Se fler

P98: 1-1 i seriestarten

måndag 28 april 2014 12:14

IFK:s Fredrik Stannow har bollen, omgiven av röd-svarta Brommapojkar. Filip Lundin kommer in från vänster medan Ahmet Demir håller koll på spelet i bakgrunden.

Fotboll. Det blev oavgjort i fredags när IFK Lidingös P98:2-lag tog emot IF Brommapojkarnas 99-lag på Breviks IP. Slutresultatet 1-1 (1-0) var en helt okej start, sa IFK:s tränare efter matchen.

Brommapojkarnas lag vann sin serie förra året så det var ingen som väntade sig en enkel match. Lidingö gick in hårt i alla närkamper och spelade tufft och defensivt vilket gjorde att Brommapojkarnas fina spel från kant till kant misslyckades och de fick hela tiden börja om. Trots att IFK fick jaga mycket boll under hela matchen fick Brommapojkarna aldrig någon riktig chans som var farlig.

IFK:s Alexander Celsing gjorde det första målet mot slutet av första halvlek. Lidingö fortsatta sedan med sitt tunga, defensiva och kompakta spel in i andra halvlek medan Brommapojkarna tryckte på för en retur. Deras offensiva spel var som bortblåst mot hemmalagets fyra helt fantastiska backar.

I 60:e minuten gjorde Viktor på högeryttern en missbedömning som Brommapojkarna utnyttjade genom att dunka in bollen bakom en ensam Love i målet. Sånt händer, men IFK fortsatte med huvudet högt fram till avslut.

– Vi saknade Julian som är Alexanders anfallspartner men jag tycker att de som ersatte Julian gjorde ett bra jobb och jag ser fram mot mer till nästa match. Dock var det smått irriterande att de fick in en sån där jäkla slarvboll. Men nu laddar vi om och går in ännu hårdare mot FC Djursholm som vi spelar mot den 3:e maj på Lidingövallen, vår riktiga hemmaplan där vi är som bäst, säger lagets tränare.

Dela P98: 1-1 i seriestarten