Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Patrik Buddgård är "Årets Idrottsledare 2017"

tisdag 18 juli 2017 00:01

ARBETAR IDEELLT I IFK LIDINGÖ. Varje år delar Lions Club Lidingö ut priset "Årets Idrottsledare" efter att öns omkring 60 idrottsföreningarna haft möjlighet att komma med förslag. Priset utdelas till den ideella iIdrottsledare som visat stort engagemang och gjort betydelsefulla insatser för sin förening och barnen/ungdomarna. I år heter pristagaren Patrik Buddgård från IFK Lidingö Friidrott. Priset delas ut i samband med Lidingö Centrums arrangemang "Hälsans dag", lördagen den 9 september 2017 och pristagaren får då ett presentkort på 5 000 kronor som gäller på Intersport, Lidingö.

Årets Idrottsledare 2017, Patrik Buddgård, försvinner ibland in i byggnaden bakom honom för att motionera i kommunfullmäktige. ArkivbildÅrets Idrottsledare 2017, Patrik Buddgård, försvinner ibland in i byggnaden bakom honom för att motionera i kommunfullmäktige. Arkivbild

Lidingösidan har bett Patrik Buddgård presentera sig själv som ideell idrottsledare. Det som känner igen hans namn vet att han även är gruppledare i kommunfullmäktige för Centerpartiet på Lidingö.

Patrik Buddgård:
Jag har varit med i IFK Lidingö Friidrott sedan nio-årsåldern och varit ledare sedan 2007. Mellan 2007 och 2015 var jag tränare för en ungdomsgrupp födda 93-95 och från 2008 ansvarig ledare för hela årskullen. Jag har varit delaktig i klubbens långsiktiga arbete att skapa förutsättningar för att tonåringar ska stanna i klubben och idrotta längre upp i åldrarna. Min grupp var den första i klubbens riktade och långsiktiga satsningen för att få fler ungdomar att stanna längre inom idrotten. Detta genom att skapa möjligheter för varje ungdom att träna på sin egen nivå och genom att skapa en socialt stimulerande miljö.

Jag var ansvarig för Sommaridrottsskolan 2010-2014 och var innan dess ledare flera år. Under dessa år växte sommaridrottsskolan till att idag ha omkring 500 barn och cirka 50 ungdomar som sommarjobbar som ledare för lägret. Att skapa idrottsglädje hos barnen är grundtanken för sommaridrottsskolan.

Idag är jag tränare för Track Power Run (http://www.lidingofri.se/start/?ID=183739) som är en vuxengrupp med styrketräning och kondition på motionsnivå. Med denna träningsgrupp blir friidrottsklubben verkligen något för hela familjen, där föräldrarna kan träna i samma klubb som sina barn och ungdomar. Det gör också det möjligt för ungdomar att fortsätta att träna i klubben på motionsnivå även i vuxen ålder.

Min egen favoritgren inom friidrotten är längdhopp. Idag blir det dock främst distanslöpning med Lidingöloppet som årlig återkommande målsättning!

Dela Patrik Buddgård är "Årets Idrottsledare 2017"

Kommentarer

Kent Ivarsson 2017-07-19 09:22

Stort grattis Patrik till denna utmärkelse!

Amelie Tarschys Ingre 2017-07-18 21:17

Grattis Patrik!

Janne Åkerblom 2017-07-18 08:41

Heja! Bra val. Förstås.
Och välkommen i gänget!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google