Väder Lidingö

Lidingö onsdag 25 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Revansch på bortaplan för Lidingös Vikingar

fredag 13 oktober 2017 06:34

ISHOCKEY. Jag är inte säker på om säsongens upplaga av Lidingö Vikings är bättre än förra säsongen, men tror mig märka att något mer viktigt syns i denna upplaga. Lagsammanhållningen!

Tror att stoltheten för laget är bättre och det var det som låg bakom gårdagens storsegern på bortais i Lundahallen mot Östervåla. 5-0 (4-0, 1-0, 0-0) skott 33-24.

Som siffrorna visar lades grunden till vinsten i den första perioden, då Lidingö spelade bra och tog vara på sina målchanser.

Att matchbilden var den motsatta jämfört med kampen mot Mariehamn i söndags berodde bl.a. på att Östervåla var ett klart sämre lag, och att deras försvarsspel i den första perioden var uselt. Till viss del berodde detta på att Vikingarna fore checkade på ett bra sätt.

Efter 4:03 kom 1-0 när Carl Lundborg slog in pucken i gröten framför mål. Assist till Elliot Almqvist. Knappt två minuter senare blev det 2-0 (5:58). Fredrik Klassenius irriterade en östervålaspelare så pass att han felpassade och Gustav Dahlstedt snappade upp pucken vid egen blå, och med bra skridskoåkning höll undan för de jagande motståndarna och snyggt sköt pucken i mål.

12:27 stod matchuret på när Elliot Almqvist pricksköt 3-0. Helt omarkerad i slottet satte han skottet i stötkrysset. Fint förspel av Jacob von Sydow och Henrik Grönlund.

Det hann också bli 4-0 (19:55) innan det var dags för paus. Linus Jansch gjorde en av många bra uppåkningar och kom till skott. Målvakten räddade men på returen höll sig Carl Lundborg framme.

Andra periodens enda mål kom efter 15:44. Benjamin Hjalmarsson slog på ett slagskott relativt omarkerad och skottet satt fint. Bra assist av Gurra Dahlstedt.

Sista perioden spelades av utan några större märkvärdigheter.

Alla spelare gjorde en bra match, men det var extra roligt att se att de som inte alltid märks mest, gjorde det så bra. T.ex. Thiago Åhlström som gjorde sitt första framträdande i tävlingsmatch efter långvarig skada. Elliot Almqvist som väldigt ofta skar av motståndarnas uppspel. Carl Lundborg sköt fyra skott och gjorde två mål. Linus Jansch som sköt flest skott, sex. Den typiske lagspelaren Henrik Blomqvist gör massor av nytta i det tysta.

Ny match på söndag i Childhoodhallen klockan 14.30 då vi tar emot serietvåan IFK Österåker.

Text: Lasse Kinch

Dela Revansch på bortaplan för Lidingös Vikingar

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google