Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Säsongsavslutning för Lidingö Jolleseglare

fredag 20 oktober 2017 08:45

ÖKANDE INTRESSE. I söndags den 15 oktober var det klubbmästerskap för Lidingö Jolleseglare, med strålande sol och perfekta vindar. Säsongen 2017 blev framgångsrik för klubben, både i stort och genom flera personliga framgångar. Lidingö Jolleseglare vill sprida glädjen och kunskapen kring segling. Fokus ligger på att få så många ungdomar som möjligt att börja segla.

Samling i söndags för säsongsslut. Många ville föreviga det hela, se skuggorna. Foto: Lidingö JolleseglareSamling i söndags för säsongsslut. Många ville föreviga det hela, se skuggorna. Foto: Lidingö Jolleseglare Solen sken ikapp med alla seglarna ute på Askrikefjärden i klubbens sista segling för i år. 12 optimister med 4 Laserjollar och 2 Spitfire-katamaraner på samma bana. Seglarna var i åldrarna från 9 upp till 47 år. Foto: Lidingö JolleseglareSolen sken ikapp med alla seglarna ute på Askrikefjärden i klubbens sista segling för i år. 12 optimister med 4 Laserjollar och 2 Spitfire-katamaraner på samma bana. Seglarna var i åldrarna från 9 upp till 47 år. Foto: Lidingö Jolleseglare

Alla seglade samma bana men de snabba Spitfire-katamaranerna seglade tre varv, Laserseglarna två varv och Optimisterna ett varv. Alla båtarna seglade på samma bana samtidigt, vilket blev en bra övning för alla att följa regler och vässa sin segling mot andra. Vann i Optimist Röd gjorde Emma Wennberg, Optimist Blå vanns av Filippa Månsson, Optimist Grön vann Hugo Björklund, Laser vann Anders Wennberg och Spitfire vann Max Linder och Niklas Fournhaug.

I optimistklasserna har det under säsongen varit en jämn spridning mellan tjejer och killar i alla träningsgrupperna. Intresset för höstens segelkurser på kvällarna i veckorna var stort och sammanlagt 60-70 deltagare har seglar en eller två gånger i veckan, varav 40 barn som seglat Optimistjolle. Träningssäsongen i båtarna är från april/maj till mitten av oktober.

Sommarens seglingsläger hade fler deltagare än någonsin, med cirka 150 barn i åldrarna 8-13 år. Det krävdes ingen förkunskap i segling för att få vara med, men man måste kunna simma minst 200 meter.

Länk till Lidingö Jolleseglare.

Dela Säsongsavslutning för Lidingö Jolleseglare

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google