Väder Lidingö

Lidingö söndag 9 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Seger för Lidingö Vikings trots dåligt spel

söndag 12 november 2017 23:41

ISHOCKEY. Det är alltid en merit att vinna matcher även om man inte spelar bra. Det var vad som hände när Vikingarna i eftermiddags på bortaplan besegrade fjärdeplacerade IFK Österåker i Österåker Sportcentrum med 6-2 (3-1, 0-1, 3-0) skott: 56-37. Skottstatistik som jag ställer mig ytterst skeptisk till. I mitt block hade jag 43 skott för oss (räknar inte motståndarna), skriver Lasse Kinch i sitt matchreferat.

Många av lidingöspelarna kom inte upp i normal standard och passningsspelet var inte tillräckligt bra. Nu var Österåker inte på topp och hade lite problem med skridskoåkningen, vilket gav Vikingarna en fördel. Tyvärr utnyttjades inte det till fullo.

6:13 in i matchen tog hemmalaget ledningen beroende på försvarsslarv av annars så säkra Kapten Kalle och Mackan von Sydow.

Dock kom kvitteringen ganska snabbt i spel 5 mot 3 gjorde Elliot Almqvist 1-1 (9:16) med hjälp av det strävsamma paret Henrik Grönlund och Jacob von Sydow. Dryga 30 sekunder senare var ”ordningen återställd” när Gustav Dahlstedt 9:51 styrde in 2-1 efter fin ass av Bengan Hjalmarsson + Fredrik Klassenius. Det var bara början på Dahlstedts show.

3-1 (17:16) var också snyggt när en av Vikingarnas bästa spelare för kvällen Jacob von Sydow pricksköt i krysset efter passningar från Henrik Grönlund och Elliot Almqvist.

I andra perioden spelade Lidingö riktigt svagt. Kanske en följd av att Österåker spelade tufft i den första och en viss respekt infann sig. Passningarna var dåliga och viljan var inte lika stark som vanligt. Detta gjorde att Österåker vann perioden med 1-0 (27:48).

Lidingö har under hela seriespelet varit starka i sista perioden, och bara förlorat en period. 0-2 mot Mariehamn i 0-7 matchen. Så när laget denna gång också skruvade upp tempot och skärpte till passningarna samtidigt som Österåkers spelare blev tröttare, så blev segern till slut enkel. Mycket tack vare Gurra Dahlstedt som avslutade med tre mål i perioden!

42:10; 44:49; 47:49 och Gustav är nu uppe 18 mål på 12 matcher. På detta är Gustav seriens bäste målgörare.

Med fyra mål i matchen blir Gustav förstås matchens lirare i kamp med Jacob von Sydow. Mål-Gustaf Ericson gjorde (som vanligt) några fenomenala räddningar.

Vikingarna leder serien med en poäng mer än Mariehamn, som har en match mer spelad. Vinner Lidingö mot SDE (på näst sista plats i serien) på torsdag så är seriesegern klar. Det är av vikt att bli sämst tvåa, eftersom topplaceringarna ger en extra hemmamatch i Alltrean.

Äventyr är resultatet av dålig planering!

Text: Lasse Kinch

Dela Seger för Lidingö Vikings trots dåligt spel

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google