Lidingö fredag 3 maj 2024 v. 18

Senaste kommentaren - Se fler

Seger i premiären för Lidingö Vikings

söndag 30 september 2018 22:11

ISHOCKEY. Premiäroron släppte ganska snart när den första matchen för säsongen 2018/19 i Hockeytrean, Östra B, startade i och med mötet med ett tippat topplag – Älta IF. Hemmasegern skrevs till 3-2 (1-2), (2-0), (0-0), skott: 38-37.

Lidingö inledde riktigt bra och det var inte ”rättvist” att Älta ledde med 2-1 efter första 20 minuterna. För Joel Thoréns 1-0 (6:59) ass Stefan Bjurström, kunde/borde varit större innan Älta med två snabba (och snygga) mål vände till ledning 2-1. 1-1 kom efter (11:08) och 2-1 efter (12:16).

15-8 i skott borde betytt bättre utdelning speciellt som spelet var bra. Årets upplaga av Lidingö är ett betydligt jämnare lag än de senaste upplagorna. Tre jämna femmor som håller uppe spelet bättre.

I andra perioden fortsatte Lidingö att pressa (15-9 i skott) och följdriktigt kom vändningen. 2-2 (26:41) var ett ”ryssmål”. Fredde Klasenius vände spelet i egen zon och passade Thomas Desell, som i sin tur hittade Frank Holmström som såg Henrik Grönlund vid bortre stolpen. ”Grönis” styrde pucken snyggt i mål. Tichonov log i sin himmel!

3-2 (28:46) var mer tursamt. Jacob von Sydow slog in en puck framför målet som via en ältaskridsko gick i mål. I det skedet var ledningen mer än välförtjänt.

En sista mållös period präglades av ängslan från Lidingös sida, och initiativet överläts till Älta som vann skotten med hela 20-8! Gustav Pielbusch gjorde en mycket bra match i målet och avvärjde alla 20 skotten på ett förtjänstfullt sätt.

En av de bästa spelarna i kvällens match var just Gustav. Många plus också till Frank Holmström, Fredrik Klasenius, Joel Thorén och backarna över lag. Svårt att värdesätta hur bra Lidingö är efter bara en match. Redan på tisdag är det dags för nästa match mot KTH IF, borta.

Text: Lasse Kinch