Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Nu fylls seglen på Bosön

torsdag 11 maj 2017 23:38

TUFFA SEGLARE. Lidingö Jolleseglare är i full gång ute på Bosön sedan några veckor tillbaka. Även om vårvädret spelar spratt, när det t.o.m. faller lätt snö mitt i maj, ger sig de tuffa barnen ut på sjön och seglar. Men om det blir ofrivilligt dopp, så är det tur att de har torrdräkter på sig.

Ett bildsvep från jolleseglarnas Bosön. Alla bilder tagna av Johan Qviberg

Optimisterna i gruppen Blå/Röd seglar två gånger i veckan, måndagar och onsdagar. De tränar bland annat inför Junior SM som går i Uppsala strax före midsommar, och ett par Stockholms Cupper under våren varav en på Lidingö på nationaldagen.

Samma dagar seglar även klubbens kattamaranungdomar i Spitfire 16, de tränar inför Lidingö Runt den 20 maj som blir årets första kappsegling. I sommar skall de kappsegla en så kallad "Raid" ute i skärgården.

Klubbens yngsta seglare i Optimist Grön-gruppen seglar på torsdagskvällarna. Det är en fortsättning på klubbens populära sommarläger. På torsdagar är det även en Laser-grupp med både ungdomar och vuxna seglare.

Sommarlägren har genom åren haft nästan 4 000 deltagare (barn som gått flera veckor eller flera år i rad dubbelräknas). I år är de populära lägren i juni fulla, men det finns fortfarande platser kvar på några läger i juli och augusti.

Text: Anders Wennberg

Dela Nu fylls seglen på Bosön

Kommentarer

Ulrika Levihn 2017-05-12 15:29

Lidingös bästa klubb! :-)

Anders Wennberg 2017-05-12 11:00

Hej,

Det finns som sagt fortfarande läger som inte är fulla i juli och augusti. Mer info och bokning på www.ljs.se

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google