Väder Lidingö

Lidingö söndag 9 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Stark Vikingainsats avgjorde mot SPAIF till 3-2

onsdag 10 januari 2018 09:48

ISHOCKEY. Att hårt arbete lönar sig i ishockey det är – som åter Per Wirén skulle sagt – en sanning! Det skriver Lasse Kinch i sin rapport från gårdagens match mellan Lidingö Vikings och Södertälje Pojkarnas AIF i Childhoodhallen.

Helt avgörande igår var nämligen när ”Bengan” Hjalmarsson i matchens slutskede jagade ifatt en till synes klar icing-puck. ”Bengan” var ett par meter bakom SPAIF:s försvarare, som troligen trodde att han skulle komma först och få en avblåsning, men när den ivrigt jagande lidingöspelaren kom förbi upphävdes icingen. Hjalmarssons rusch påminde om när Sebastian Larsson sprang på en omöjlig boll mot Frankrike i VM-kvalet. Ett jobb som ledde fram till segermålet.

Det var den specielle matchvinnare Gustav Dahlstedt som kunde avgöra matchen efter 58:54 (ass Mackan von Sydow) och segersiffrorna blev därmed 3-2 (0-1, 0-1, 3-0), skott 39-32. ”Bengans” insats blev ju inte mindre värd när man betänker att han gjorde 1-2 (50:14) och 2-2 (55:24)!

Lidingö började matchen svagt och det såg virrigt ut att spela med tre centrar och fyra ytterforwards. Det blev dålig ordning i laget helt enkelt. 0-1 (2:44) kom p.g.a. stillastående i mittzonen, men ett fint skott via ribban och in.

Att ta utvisning i anfallszon är mindre bra, och att dessutom få en till (som var tveksam) strax senare gjorde att Södertäljepojkarna kunde gå ifrån till 2-0 (30:50) just som Lidingö fick in sin fjärde spelare på isen.

Trots underläget målmässigt var hemmalaget bra med i matchen men kunde inte utnyttja övertaget i skott (17 -10) och tre raka SPAIF-utvisningar utnyttjades inte heller.

När lagen möttes i Södertälje vann Lidingö lite tursamt (5-4), men denna gång kändes segern välförtjänt. Många gjorde väldigt bra insatser, men det var framför allt kollektivet som vann matchen.

En liten detalj var tekningarna, som till slut vanns med 29/21. Detta trots att vår bäste tekare Fredrik Klassenius inte var med. Jocke Lund inledde tekandet uselt med fyra raka klockrena förluster. Vad hände sedan? Jo, Jocke (denne kloke spelare) vände på kuttingen och vann sedan 14 av nästa 18 tekningarna! (totalt 14/18).

Går ju inte att undgå att framhålla första femman som gjorde de tre målen och samlade ihop 8 poäng i matchen. Men som sagt en sådan här match vinns tack vare att alla tror att det går. En stark tredje period igen visar att viljan att vinna finns. Stefan Bjurström gjorde come back, och det syns ju direkt att han blir en stor förstärkning, även om Stefan har en bit kvar till storformen.

Redan på söndag är det dags för nästa match mot ett av topplagen – IFK Mariehamn, som är det enda lag som Lidingö ännu inte besegrat denna säsong, men matcherna senast var det åtminstone jämnt. Så kom till Childhoodhallen och stöd Lidingö. Klockan 13:30 är det nersläpp.

Med varje framgång man vinner får man en fiende. Man måste vara en medelmåtta om man vill vara omtyckt av alla!

Text: Lasse Kinch

Dela Stark Vikingainsats avgjorde mot SPAIF till 3-2

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google