Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 oktober 2020 v. 43

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Succéloppet i tunneln

söndag 23 november 2014 11:50

Lördagens löparfest i Stockholm i Norra länkens tunnlar blev en perfekt uppvisning av Lidingöloppets kapacitet som arrangör av stora tävlingar. Över 42 500 löpare hade anmält sig till "Stockholm Tunnel Run" och 33 635 kom i mål. Snabbast på den 10 kilometer långa banan var Daniel Lundgren från Turebergs FK med tiden 30:19, långsammast var Per Hogård från ÅF som tog hela 4 timmar, 3 minuter och 26 sekunder på sig.

Tunnelloppet blev en färggrann uppvisning, alla kategorier.Tunnelloppet blev en färggrann uppvisning, alla kategorier.

Det var gråmulet, ett par plusgrader, men inget regn när löparna samlades vid Siljaterminalen i Värtan. Alla deltagare hade fått gula västar och vantar och det hela såg på avstånd ut som en enorm kycklingfarm som sprang i detta unika lopp, en vecka före Norra länkens öppnande.

För att få det hela att fungera så perfekt som det gjorde, krävdes stora personella och ekonomiska resurser. T.ex. hade man lagt en gångväg över järnvägsspåren vid Värtans station. Det sista godståg som lämnade terminalen avgick klockan 23 på fredagskvällen, så det blev nattarbete för de frivilliga funktionärerna från Lidingö Friidrott och Lidingö SOK att lägga vägen över spåren.

Nere i tunnlarna fick löparna i farten lyssna till en manskör, höra en trummande orkester, se en julgran som det snöade på, bli översköljda med konfetti, se ljusspel och biffiga amerikanska fotbollsspelare.

Innan första startgruppen kom iväg överlämnade Lidingöloppet 700.750 kronor till Stockholms Stadsmission. Den summan hade samlats ihop av deltagarna, genom att anmäla sig till charitygruppen, i vilken man betalade 550 kronor i anmälningsavgift (mot ordinarie 350 kronor) och där hela summan gick till Stadsmissionen. Eller så kunde man skänka 100 kronor i samband med sin anmälan oavsett startgrupp. 1 000 löpare hade anmält sig till charitygruppen (och fick springa i röda västar) vilket innebar 550 000 kronor till människor i utsatthet. 1 500 personer hade dessutom skänkt 100 kronor vid anmälan vilket innebar ytterligare 150 000 kronor.

Stockholms Stadsmissions direktor, Marika Markovits, fick på scenen vid starten ta emot en check på 700.750 kronor från arrangerande Lidingöloppets generaleskreterare Tomas Hoszek.Stockholms Stadsmissions direktor, Marika Markovits, fick på scenen vid starten ta emot en check på 700.750 kronor från arrangerande Lidingöloppets generaleskreterare Tomas Hoszek. Karl Dyall och Rennie Mirro var några av de kända artister som hjälpte till att värma upp löparna...Karl Dyall och Rennie Mirro var några av de kända artister som hjälpte till att värma upp löparna... ... som studsade sig varma före start.... som studsade sig varma före start.

Det ekonomiska överskott som uppstår efter loppet kommer att gå till betalning av elljus på "Sista Milen" av Lidingöloppet, se Lidingösidan 27 maj.

Många positiva reaktioner har kommit på det välordnade loppet, se t.ex. loppets Facebook-sida.

Kommer alla från Siljabåtarna eller ska de springa i Norra länkens tunnlar?Kommer alla från Siljabåtarna eller ska de springa i Norra länkens tunnlar? Starten har gått för 10 kilometer i underjorden.Starten har gått för 10 kilometer i underjorden. Från tunnelbanan över Lidingövägen såg det stundtals ut så här när en ny grupp startade till höger och en "hemvändande" grupp var på väg mot målet. Foto: Cajsa ForsellFrån tunnelbanan över Lidingövägen såg det stundtals ut så här när en ny grupp startade till höger och en "hemvändande" grupp var på väg mot målet. Foto: Cajsa Forsell Och nere i tunneln var det full fart framåt. Foto: Eddie GranlundOch nere i tunneln var det full fart framåt. Foto: Eddie Granlund Det snöade hela tiden (!) på granar som finns under jord och flingorna kylde säkert av löparna. Foto: Eddie GranlundDet snöade hela tiden (!) på granar som finns under jord och flingorna kylde säkert av löparna. Foto: Eddie Granlund Det blev ett vacker tunnellopp med många konstupplevelser. Foto: Eddie GranlundDet blev ett vacker tunnellopp med många konstupplevelser. Foto: Eddie Granlund 1000 löpare hade betalat extra för att få vara med i charity-gruppen. De sprang i röda västar.1000 löpare hade betalat extra för att få vara med i charity-gruppen. De sprang i röda västar. Många lidingöbor deltog. Här Tomas Nagel, VD för Skogshem & Wijk.Många lidingöbor deltog. Här Tomas Nagel, VD för Skogshem & Wijk. Och här sprang även Ann Nagel (i röd mössa), med barn och vänner.Och här sprang även Ann Nagel (i röd mössa), med barn och vänner. Cirka 300 meter före mål ledde nr 96 Ebba Tulu Chala från Spårvägens FK, men i mål var han 11 sekunder efter nr 1, Daniel Lundgren från Turebergs FK. Det var den branta slutbacken som fällde utslaget.Cirka 300 meter före mål ledde nr 96 Ebba Tulu Chala från Spårvägens FK, men i mål var han 11 sekunder efter nr 1, Daniel Lundgren från Turebergs FK. Det var den branta slutbacken som fällde utslaget. Och sedan var det en jämn ström av löpare i målfållan.Och sedan var det en jämn ström av löpare i målfållan. Så här sprang alla. Illustration: Stockholm Tunnel RunSå här sprang alla. Illustration: Stockholm Tunnel Run

Klicka på bilderna så blir de större.

Dela Succéloppet i tunneln

Kommentarer

Paul Matell 2014-11-23 12:09

Grattis till alla deltagare med anknytning till Lidingö.
Här kommer några vinnare i sin kategori:
Simon Sundström, elit herr, 33.06
Philip von Rosen, motion, 36.43
Sofia Öberg, elit dam, 37.03
Anna Lundin, motion, 38,29
Sedan har vi några riktigt snabba gångare med tider långt bättre än löpare. Men jag vill speciellt gratulera Barbro Flodin som gick i mål på 2:37:32.

Roligt att så många var med på denna folkfest och tack Lidingöloppet med alla funktionärer och sponsorer för en fantastisk resa i Stockholms undre värld :-)

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google