Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Svenskarna vann hela Ungdoms-OS-kvalet

måndag 11 juni 2018 07:19

BEACHVOLLEY. Jonatan Hellvig från Lidingö SK och David Åhman från IKSU beachvolley i Umeå fortsätter skriva svensk beachvolleyhistoria. I lördags säkrade de biljetterna till oktober månads Ungdoms-OS i Buenos Aires. Igår dundrade de hem hela Youth Continental Cup, det europeiska Ungdoms-OS-kvalet, genom att krossa motståndet i både semifinal och final. De svenska 16-åringarna är utan tvekan beachvolley-Europas just nu hetaste tonåringar och tillhör sannolikt en av favoriterna till att ta hem OS-titeln.

David Åhman, Jonatan Hellvig och coachen Rasmus Jonsson i ett segervrål. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEVDavid Åhman, Jonatan Hellvig och coachen Rasmus Jonsson i ett segervrål. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEV

Totalt 39 europeiska länder ställde upp i turneringen, som avgjordes i Baden i Österrike. När tävlingen avslutades under eftermiddagen igår var det alltså blågult högst upp på pallen. Åhman/Hellvig besegrade Tjeckien i två raka under förmiddagens semi (21-19, 21-8) och i finalmatchen mot Nederländerna blev segersiffrorna förkrossande 21-13, 21-11.

David Åhman och Rasmus Jonsson i sin guldmatch. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEVDavid Åhman och Rasmus Jonsson i sin guldmatch. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEV Jonatan Hellvig vid nätet i finalmatchen. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEVJonatan Hellvig vid nätet i finalmatchen. Foto: Europeiska Volleybollförbundet, CEV

- I lördags hade vi svårt att ta in att vi hade kvalificerat oss för OS, och det här är nästan ännu mer overkligt. OS-biljetten var ju redan klar, så vi kunde kliva in på planen och spela avslappnat, helt utan press. Vi bara fortsatte mala på i vårt spel och var väldigt taggade. Spelet flöt på otroligt bra, säger Åhman/Hellvig i ett pressmeddelande.

Coachen Rasmus Jonsson säger:
- Först blev de det första svenska beachvolleylaget någonsin att kvalificera sig för Ungdoms-OS. Sedan blev de det första svenska beachvolleylaget att ta medalj på ett internationellt ungdomsmästerskap. De vann guld och var helt överlägsna. David och Jonatan är dessutom ett år yngre än motståndarna de mött här de senaste dagarna. Så otroligt stort. Det betyder enormt mycket för svensk beachvolley att vi har Europas bästa lag i den här åldersklassen.

- Potentialen de besitter är enorm. Fortsätter de träna på bra kan de nå högsta internationella seniornivå. Jonatan Hellvig har goda fysiska egenskaper, är väldigt rörlig och har en bollkänsla utöver det vanliga. Man ska dessutom komma ihåg att han inte spelat volleyboll och beachvolley i mer än några få år, vilket gör det här ännu häftigare. Han har tagit stora kliv den senaste tiden och är en jättetalang. David Åhman är en atlet, snabb och rörlig och med en väldigt bra kroppskontroll. Det i kombination med hans teknik och spelförståelse gör honom till Europas kanske bästa spelare i sin åldersklass. De här killarna kan verkligen lyfta svensk beachvolley, avslutar coachen Rasmus Jonsson.

Dela Svenskarna vann hela Ungdoms-OS-kvalet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google