Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Tennissiffror i sista matchen för säsongen

söndag 1 oktober 2017 15:43

LIDINGÖVINST MED 6-1. Det blev tennissiffror i den svåra bortamatchen mot Stuvsta i seriens sista, och avgörande omgång. Seger för Lidingö med hela 1-6 (1-2) och damlaget hamnade på en femteplats i tabellen. Läs Björn Jansssons "Grattis"-rapport.

Vinstkramar. Foto; Björn JanssonVinstkramar. Foto; Björn Jansson

Tränarna Anna Bjurström och Jörgen Stokki samlade laget inför den viktiga matchen, som kunde innebära allt från degradering från Division 2 till en fjärdeplats, så jämnt var det i tabellen. Anna inskärpte allvaret i laget i omklädningsrummet, alla måste ta jobbet och spela på topp. Jörgen drog de sista taktiska dragen i en kort genomgång med tydliga direktiv för offensiv och för försvar.

Efter Elena Öhmans fotskada sist hade vi åter ett nykomponerat mittbackspar i rutinerade Caroline Malmstedt med Nora Boghammar vid sin sida, och som ytterbackar startade Heléne Palm och Ida Sundström. Isabell Pettersson som toppat formen de sista matcherna stod i målet.

På mittfältet gjorde Saga Fors comeback till höger, efter fotskadan, till vänster hade vi Sara Tessem och i mitten Erica Gustafson och Noelle Larsson. I anfallet Elin Flyborg och Hanna Stokki.

Redan från start märktes det att det var ett fokuserat Lidingö på plan, och redan i fjärde minuten hittade Noelle fram till Elin som nätade. 0-1 på Stuvsta IP. Lidingö fortsatte med press och fixade en hörna i nionde minuten, en av nio hörnor för Lidingö under matchen.

Men i minut tio så slår Stuvsta en bra långboll mot högra delen av straffområdet, vår målvakt Issa hinner först men får sig en rejäl tryckare av deras forward och blir liggande. Som tur var så är det bara en smäll som gör ont, ingen skada, och hon kan resa sig efter en stund. En mycket viktig utrusning.

Efter det jämnar spelet ut sig en aning, men det är Lidingö som står för chanserna. Tre hörnor på kort tid, och så i den 24:e matchminuten fälls Elin. Bollen går visserligen fri till Sara i straffområdet, men domaren blåser. Elin lägger upp bollen och placerar snyggt i bortre hörnet för målvakten. Mycket känsla i den frisparken.

I den 44:e matchminuten får så Stuvsta en frispark till vänster, nära kortlinjen. En välavvägd frispark når huvudet på en Stuvstaspelare och 1-2 är ett faktum. Efter det en Lidingöhörna, och sen blåser domaren för halvtid.

Andra halvlek börjar lite trevande från Lidingös sida, och det går några minuter innan trycket skruvas upp igen och pressen sitter där. På en hörna i 52:a matchminuten så nickar Erica ner bollen till Sara som trycker in den med ett pressat skott i bortre hörnet.

Lidingölaget fortsätter med bra jobb och närmast klockrent försvarsspel, och i den 60:e minuten ser det ut att bli 1 -4, när Hanna frispelas till höger. Hon avslutar med ett bra skott som tyvärr tar i stolproten.

I 64:e minuten byter Maria Granat Hamberg med Ida.

Stuvsta kämpar på och ska dom ha någon chans känns det som om de måste ta den nu, trötthet märks i en del fötter och Stuvsta har ett bollövertag i drygt fem minuter. Då hittar Maria fram till Elin med ett bra pass och nu sitter 1-4 där.

Stuvsta får några mindre farliga skott på mål innan Lidingö tar över och skapar målchanser igen, och i den 85:e spelminuten kämpar Elin in 1-5.

I matchens sista minut får så Saga göra 1-6 på pass från Hanna, som också assisterade till målet innan. Sagas återkomst är riktigt glädjande, med bra speluppfattning och snabba fötter är hon en stor tillgång.

Issa hade inte så mycket att göra, men den tuffa utrusningen i matchens inledning var en av matchens viktigaste sekvenser. En utboxning på en hörna och fina fötter hör också till höjdpunkterna.

Som mittbackar fungerade samarbetet mellan Carro och Nora prickfritt. Carro är som vanligt tuff och tydlig, och Nora spelade följsamt och föll även ut och täckte upp bakom ytterbackarna.

Heléne och Ida spelade enkelt, och utnyttjade båda sina bra tillslag. De rensade en del med huvudet också. Erica och Noelle jobbade som vanligt kopiöst på mitten och bidrog till att inte Stuvsta kunde få igång sitt spel via mitten i första halvlek. Viktigt också att de kommer ut så ofta med bollvinst ur duellerna.

Saga har nämnts, fint spel över stor yta idag, och på andra kanten så evighetssprang Sara som vanligt. Inget försvar kan koppla av när Sara får boll på kanten. Ett mål idag också gladde.

I anfallet gjorde Hanna ett stort och uppoffrande jobb både i defensiv och offensiv, och hennes fysik är imponerande. Och så då Lidingös skyttedrottning, Elin Flyborg, som blev hela Division 2 Östra Svealands skyttedrottning. Fyra värdefulla mål idag och hela 24 under säsongen. Grattis till skytteligasegern!

Här är en bild på den blivande skyttedrottningen Elin Flyborg som Lidingösidans Bengt Jansson tog 1989 och som han nu hittat i gömmorna, lagom till säsongsslutet. Någon av Lidingösidans läsare kanske vet vem spelaren till vänster är. Skriv i så fall så kompletteras texten.Här är en bild på den blivande skyttedrottningen Elin Flyborg som Lidingösidans Bengt Jansson tog 1989 och som han nu hittat i gömmorna, lagom till säsongsslutet. Någon av Lidingösidans läsare kanske vet vem spelaren till vänster är. Skriv i så fall så kompletteras texten.

Och Grattis hela laget till storsegern och femteplatsen i den mycket jämna serien. Med lite bättre spel i våras så hade vi kunnat gå upp i Division 1, så jämn var årets serie.

Glädjande idag var också att vi hade en högklassig bänk med bra spelare, och ytterligare några som inte var med i dag men som bidragit under året. Det ser bra ut inför nästa år.

Text: Björn Jansson

IFK Lidingö FK:s damer på femte plats i den nu avslutade serien för 2017.IFK Lidingö FK:s damer på femte plats i den nu avslutade serien för 2017.

Dela Tennissiffror i sista matchen för säsongen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google