Lidingö fredag 29 mars 2024 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Tung tisdagsförlust för Vikingarna mot Spånga

tisdag 31 januari 2017 23:56

ISHOCKEY. Det blev ingen lyckad tisdagskväll i Childhoodhallen när Lidingös Vikingar mötte bottenkollegan Spånga IS HK. Förlust med 2-5 (1-3, 0-0, 1-2). Skottstatistiken 36-33.

Stundtals var det många framför Gustaf Ericson i Vikingarnas mål under kvällens match.Stundtals var det många framför Gustaf Ericson i Vikingarnas mål under kvällens match. Spångas första mål kom efter drygt 12 minuters spel när Fredrik Blomkvist här fick in pucken bakom Gustaf Ericson.Spångas första mål kom efter drygt 12 minuters spel när Fredrik Blomkvist här fick in pucken bakom Gustaf Ericson.

Trots att det tog nära sju minuter innan Spånga hade ett skott på Lidingös mål var det Spånga som fick utdelning när “skottlyckan” vände. Två markeringsmissar gjorde att det först blev 0-1 (12:17) och 0-2 (14:06). Så långt var matchen relativt jämn, men ineffektiviteten var dålig för hemmalaget, vilket också visar sig i statistiken. Bara mål på lite drygt 8% av skotten. (Ironiskt nog är det bara Spånga som har sämre!)

Det gamla kanadensiska talesättet att “en målvakt bedöms inte efter sina räddningar utan efter sina misstag”, besannades när Gustaf Ericson missade långskottet som gav 0-3 (18:31). Gurra har räddat Lidingö massor av gånger, och gjorde också denna kväll många strålande räddningar.

Pucken har just studsat ut ur Spångas kasse efter att Gustav Dahlstedt 15 sekunder för periodslut skjutit in Vikingarnas första mål.Pucken har just studsat ut ur Spångas kasse efter att Gustav Dahlstedt 15 sekunder för periodslut skjutit in Vikingarnas första mål.

Lite hopp om att det skulle bli “match” inträffade 19:45 in i perioden när Gustav Dahlstedt snyggt reducerade till 1-3 i ett fint anfall där Alexander Källgren (född –01) och Frank Holmström assisterade.

I andra perioden blev det mållöst, men Lidingö hade ett par gyllene möjligheter att både göra ett och två mål. Bl.a. en kontring i spel 4 mot 5 som målvakten i Spånga (mycket bra) räddade med yttersta delen av axeln.

Redan 41:30 in i slutperioden gick rullgardinen mer eller mindre ner när Spånga gjorde 1-4. Jo, det blev 2-4 (50:51) i power play av Jacob Paganderth assisterad av Bill Norman, men det var aldrig nära att bli riktigt spännande. Spånga gjorde dessutom 2-5 (53:49).

Tittar vi på spelet totalt var det jämt i respektive anfallszon, men i mittzonen vann Spånga matchen. Spånga har inför säsongsspurten fått in ett flertal nya spelare jämfört med grundserien. Bl.a. den formation som svarade för alla fem målen!

Det bästa – om vi tittar framåt – är att det finns många poäng kvar att spela om närmare bestämt 21 stycken, så än är det för tidigt att kasta yxan i sjön (snarare tvärt om som Putte Kock en gång sa).

Kan vi dessutom få med alla spelare (också i bortamatcher) så är laget för bra för att åka ur. Stefan Bjurström (sjuk), Marcus von Sydow (jobb), Johan Selander (sjuk) och Fredrik Klassenius (sjuk) saknades.

I förlustmatcher är det inte många jag vill berömma, men kan inte låta bli att ge en stor ros till Victor Fälth (född –01), som kan bli en riktig stor spelare. Hans speluppfattning och teknik är riktigt bra.

Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat.

Text: Lasse Kinch