Väder Lidingö

Lidingö onsdag 28 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Ultimate Frisbee på Bosön

torsdag 27 mars 2014 20:02

Foto: Neil Gardner. Bilden är från VM i Japan 2012 där Sverige slog hemmanationen i kvartsfinal.

Foto: Neil Gardner. Bilden är från VM i Japan 2012 där Sverige slog hemmanationen i kvartsfinal.

I helgen 29-30 mars arrangeras “Hello Stockholm” på Bosön på Lidingö, en ny tävling i idrottsgrenen Ultimate Frisbee. Redan nu första året deltar 40 dam- och herrlag från 15 olika länder med totalt 320 spelare. “Hello Stockholm” är därmed Skandinaviens största tävling.

“Hello Stockholm” spelas på fyra planer på konstgräset i Vinnarhallen på Bosön. Lördag klockan 08.00-19.30 och söndag klockan 08.00-16.00. Damfinal avgörs på söndag klockan 14.15. Herrfinalen går 45 minuter senare, klockan 15.00.

Initiativet till tävlingen togs av Joel Högberg, en av Sveriges mest meriterade spelare som såg behovet av en ny fräsch tävling som kick off för säsongen.
– Sverige har ett gott rykte både vad gäller spelnivå och organisation. Jag tror att alla som kommer har högt ställda förväntningar. Vi kommer infria dessa med god marginal. När Svenska Frisbeesportförbundet meddelande att Bosöns fantastiska lokaler fanns tillgängliga och dessutom förhandsintresset ute i Europa var stort, då fanns ingen tvekan, säger Joel Högberg.


Vad är Ultimate Frisbee?
Ultimate Frisbee spelas mellan två lag och går ut på att med passningar avancera från egen målzon, över en spelplan och in i motståndarnas målzon på andra sidan. Motståndarna försöker läsa anfallet och bryta anfallarnas passningar. Planen liknar rugbyns och amerikanska fotbollens. Spelet innehåller spektakulära slängningar och dueller samt snabba passningar som med sin stora precision skulle trollbinda vilken strand som helst.

Som sport fullständigt exploderar Ultimate Frisbee runtom i världen. Den är en av de snabbast växande sporterna i bland annat Nordamerika, etablerad i World Games en nivå under OS, samt nyligen erkänd av Internationella Olympiska kommittén. Sverige tillhör världstoppen och har vunnit EM de senaste två åren och var bara en poäng från att nå senaste VM-finalen.

Mer info på www.hellostockholm.se. Tävlingen kommer också att livestreamas via hemsidan.

Dela Ultimate Frisbee på Bosön

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google