Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Utklassningsseger för Lidingö Vikings

torsdag 19 oktober 2017 23:51

ISHOCKEY. Det blev en enkel seger för Lidingö mot jumbolaget SDE med 9-2 (2-1, 4-1, 3-0) skottstatistik 54-22, skriver Lasse Kinch i denna rapport från torsdagskvällen hemmamatch i Childhoodhallen i Hockeytrean Herr östra A.

Det ska sägas att SDE är ett lag med problem. Kom med bara 11 utespelare, och två av deras bättre spelare var avstängda. Dessutom har laget knappt några träningstider, och då är det inte lätt att bjuda seriens näst bästa lag motstånd.

Detta fråntar inte Lidingö Vikings något, utan man spelar mot det som bjuds. Ett lag med få spelare brukar orka ungefär halva matchen, och det var också så denna match gestaltade sig. Även om det var Lidingö som tog ledningen genom blott 17-årige Olof Hart som gjorde sitt första A-lagsmål efter 3:57. Dåligt försvarsspel gav SDE 1-1 bara 27 sekunder senare.

Trots ett markant övertag (22-7) i skott i första perioden dröjde det till 17:23 innan Gustav Dahlstedt gjorde sitt första av fyra (!) mål i matchen. Detta kom i power play. SDE tilläts lite slarvig att åter kvittera 2-2 (22:40).

Linus Jansch gjorde ett riktigt solomål fram till 3-2 (24:28) och då tog SDE slut rent fysiskt. Tre snabba mål innan perioden var över av 2 x Gustav Dahlstedt och också 16-årige stortalangen Viktor Fälth.

Tredje perioden blev avslagen men gav ändå ytterligare tre lidingömål av Benjamin Hjalmarsson, Henrik Blomqvist och det sista av Gustav Dahlstedt.

I en match av denna karaktär är det ingen idé att ge någon spelarkritik, men låt mig ändå påpeka att Karl Versteegh gjorde en bra insats, när han vikarierade som back.

Klart att det inte går att missa att ge beröm till en spelare som gör fyra mål - Gustav Dahlstedt! Lidingö ligger på andra plats i tabellen tre poäng efter suveräna IFK Mariehamn, som är det klart bästa laget så här långt.

Ny hemmamatch på söndag då HC Liljan kommer på besök. Matchstart klockan 14.30. Efter den matchen så vänder serien.

Text: Lasse Kinch

Dela Utklassningsseger för Lidingö Vikings

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google