Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Vikingarna chanslösa i den tidiga seriefinalen

måndag 9 oktober 2017 06:36

ISHOCKEY. Första nederlaget i seriespelet kom mot ett lag som jag är övertygad om kommer att vinna div 3 östra A, nämligen IFK Mariehamn. Nu blev kanske nederlaget i Childhoodhallen 0-7 (0-3, 0-2, 0-2) skott: 26-41, onödigt stort.

Mot ett så bra lag som ålänningarna, är det ”onödigt” att bjuda på misstag. De två första målen – som satte prägel på matchen – var rejäla bjudningar. Det första (6:32) t.o.m. när Lidingö hade power play! Det andra (11:31) tillkom efter onödigt pucktapp i mittzon.

Att det tredje (18:40) gick via ett Lidingöben i mål får skrivas på ”sådant som händer kontot”.

Mariehamn är ett lag med hög fart och bra fore checking som hela tiden gjorde det svårt för Vikingarna att få igång ett eget spel. Kort sagt var motståndarlaget mer eller mindre överlägset i allt.

Nu är inte denna förlust något att hänga upp sig på, för jag är övertygad om att Mariehamn kommer vinna serien. Lidingös målsättning - i denna den första fasen av säsongen - är ju att bli bland de fyra första och därmed nå Alltrean. Den chansen ser jag som mycket stor.

Möjlighet att tvätta bort förlusten finns redan på torsdag, när det är bortamatch mot Östervåla och därefter nästa söndag då IFK Österåker kommer till Childhoodhallen.

Text: Lasse Kinch


På tidningen Nya Ålands webbsida kan man läsa vad IFK Mariehamns huvudtränare Kenneth Westerback säger:
- Vilken arbetsmoral det här laget har. Ett fantastiskt veckoslut. Först krigar vi ner Östervåla och sedan klär vi av Lidingö Vikings helt och hållet. Jag är verkligen jättestolt över grabbarna.

Dela Vikingarna chanslösa i den tidiga seriefinalen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google