Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

L: Arrogant att avfärda folkomröstningen

fredag 18 oktober 2013 21:48

Vi i Lidingöpartiet är besvikna över att folkomröstningen inte blir av. Vi anser fortfarande att skillnaderna mellan vårt förslag om utvecklingen av Centrum/Torsvik och majoritetens är så pass stora att två förslag hade kunnat läggas fram. Att som M,FP och KD påstå att man inte kan “folkomrösta om tre punkthus i Torsvikssvängen” är bara dumt.

Skillnaderna är mycket större än så. De svar som kom in vid samrådet visade att cirka 75% ville ha en försiktig utbyggnad eller ingen alls. Det har lagts ner cirka 25 miljoner på projektet hittills, och ändå vet Lidingöborna inget om var och hur det ska byggas. De miljonerna ska man få tillbaka på att sälja byggrätter. Jag hoppas vi slipper fler glättade bilder för dyra pengar.

Vi i Lidingöpartiet har vår syn på utvecklingen av C/T och skulle gärna ha bidragit med vår karta som underlag för ett förslag. Att först engagera Lidingöborna under så lång tid och sedan avfärda folkomröstningen är närmast arrogant. Eftersom C/T-frågan nu ska diskuteras som “vilket planprogram som helst” enligt majoriteten, så hoppas vi att även oppositionen får vara med i där.

Lillebil Stuart gruppledare Lidingöpartiet

Dela L: Arrogant att avfärda folkomröstningen

Kommentarer

Anders 2013-10-20 16:57

Bosse: att utifrån samrådet och de synpunkter som inkom där dra slutsatsen att en majoritet av Lidingös medborgare är emot en utbyggnad är felaktigt. Tyvärr verkar politikerna göra samma fel. Det var ett samråd där en liten grupp lämnade sina personliga synpunkter men det går inte att utifrån det dra statistiska slutsatser om vad vi som inte svarade på samrådet tycker. Jag hoppas att de tänker om och håller den utlovade folkomröstningen.

Bosse 2013-10-20 14:23

“Framtid för Lidingö”: Alla vet att Ldingö är en av de mest attraktiva platserna i Sverige.

Lidingö växer med ca 300 personer/år och förtätas redan idag med Daléum 1.000 bostäder, Rudboda 300, Högsätra 100 samt Näset 500 – 1.000 (Lidingöhem; mark finns redan). Totalt en förtätning med ca 2.000 inkl Näset.

Denna stora utbyggnad räcker för lång tid.

Om Lidingö skall fortsätta att vara attraktivt får det inte ske en massiv utbyggnad i C/T enligt den politiska majoritetens förslag.
.
Lidingö är redan Sveriges femte mest tätbebyggda kommun vilket räcker mer än väl.

Framtiden för Ludigö är mycket ljus om vi kan förhindra de styrandee politikernas förslag.

Om de styrande politikerna, genom att avfärda en folkomröstning, har tänkt att tvinga på Lidigöborna en ytbyggnad som de sagt nej till i samrådet kommer det att straffa sig i valet 2014.

Framtid för Lidingö 2013-10-20 11:48

Precis så, synd att det inte blir en folkomröstning om att bygga mer bostäder i Centrum/Torsvik. För det är väl det som det hela handlar om?
Utbyggnad av Centrum verkar inte vara problemet.
Lidingöpartiet med påhejning av LidingöCentern vill inte ge fler människor möjligheten att bo på Lidingö.
Hade det inte varit intressant med en folkomröstning med ett Nollalternativ med begränsad utbyggnad som nu verkar bli verklighet? Och ett alternativ där man bygger ordentligt med bostäder och får en god ekonomi med sålda byggrätter/mark? En ny simhall/bad finansierat av att man bygger på attraktiv mark i Torsvik. Nej för inga politiska partier verkar våga ta ställning för fler bostäder på Lidingö. Frågan är hur Lidingö stad ska kunna finansiera en ny simhall/bad och annan samhällsnyttig bebyggelse och infrastruktur.
Höjd skatt? Nej troligen inte det heller.
Finns det en framtid för Lidingö?
Eller ser alla bakåt, så som det alltid varit så ska det förbli?

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google