Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Dålig upphandling av skärgårdstrafiken måste stoppas

onsdag 25 september 2013 22:35

Oron har varit stor bland skärgårdsbefolkningen och besökare inför landstingets upphandling av sjötrafik i skärgården. Vi i Folkpartiet i landstinget såg goda möjligheter att förbättra sjötrafiken. Men när upphandlingen utformades såg vi flera svaga punkter som vi inte kunde gå med på.

Det handlar främst om försämrade turlistor, risken för en monopolliknande situation, dåliga möjligheter för små rederier och mindre trafik med de klassiska ångbåtarna.
Många inslag i upphandlingen skulle innebära försämringar för boende, besökare och näringsidkare och ett problem för alla som vill se en levande skärgård.

Folkpartiets landstingspolitiker och många, många andra, engagerade i skärgårdens utveckling, protesterade kraftfullt. Och med lyckat resultat. Nu har beslutet i landstinget om upphandlingen skjutits upp. Förhoppningsvis dras det tillbaka av det moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm.

Istället måste vi snabbt få en strategi för hur en bra skärgårdstrafik kan upprätthållas. Sedan behövs en långsiktig lösning som verkligen innebär förbättringar – inte försämringar av sjötrafiken i skärgården.

Helena Bargholtz,
landstingsledamot (FP)

Dela Dålig upphandling av skärgårdstrafiken måste stoppas

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google