Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Debatt: Det blir ännu sämre att vara miljövän

måndag 8 december 2014 21:21

Nu får Lidingöbilisterna 25 minuters kortare restid tack vare Norra länken. Biltrafiken på Lidingö kommer att öka 30 % enligt artikel i Lidingö Tidning. Men ingen bryr sig om oss miljövänliga kollektivister, som får det ännu sämre.

Bussarna är ständigt försenade, överfyllda och det är jättesvårt att få handikappsplats. Och nu ska SL med Lidingöpolitikernas goda minne försämra kollektivtrafiken så att det blir ännu sämre att vara miljövän.

Varken SL eller Lidingöpolitkerna har kallat till möte för att förklara hur försämringarna är “förbättring”. Millesgården förlorar sin buss 207 men vem bryr sig om kultur på Lidingö?

Många äldre är väldigt oroliga men det är ju mest äldre billösa pensionärer och dom kan gått ha det. Vi betalar också skatt.

Ett politikerlöfte var att buss 273 och 276 skulle börja i Lidingö Centrum. Då slapp vi miljövänliga kollektivister ta oss till hemska Ropsten och stå och vänta, utan bänk och regnskydd, på försenade bussar.

Anita Lalander,
som många önskar skulle gå in i politiken för att föra den tysta majoritets talan.

Dela Debatt: Det blir ännu sämre att vara miljövän

Kommentarer

Mikael Olofsson 2014-12-10 20:23

Jag undrar hur dessa kollektivister tror att bussarna ska kunna ta sig fram om inte trafiken flyter i övrigt. Dessutom är både t-bana och buss överfulla de få gånger jag inte cyklar istället.

Anders Jensson 2014-12-10 11:42

Anita, du läser såklart hur du vill, men som jag skrev åker jag alltså kollektivt, med SL's bussar över bron varje morgon ca 8:15 och jag upplever en enorm förbättring sedan tunnlarna öppnade. Att det också gör att bilarna får kortare körtid gör att utsläppen minskar och därmed uppnås positiva miljöeffekter.

Anita Lalander 2014-12-10 09:55

Kommentarerna visar att det är bilister som svarar. Och bilismen ökar på Lidingö och gör att kollektivtrafiken speciellt på norra ön går med förseningar. Och svaren gäller till största delen södra ön.

Vi har inte någon spårvagn på norra Ön. Två busslinjer ska läggas ner. Det oroar många som är beroende av dom
233 som förbinder norra och södra ön. 207:an som är det enda buss som går till Millesgården direkt. En busschaufförer föreslår att en hiss skulle monteras direkt från nya Lidingöbanan till Millesgården.

Ett politikerlöfte var att buss 73 och 76 skulle starta i Lidingö Centrum. Ett väldigt enkelt vallöfte att hålla.

Om sen bussarna kunde gå med 5 minuters mellanrum vore det mycket bättre för oss. Det gäller bådetill och från Ropsten t.ex. 204, 212 och 211. Istället för att den första fylls och sen går den sista halv besatt.

Trafiksamordnaren kommer aldrig att få bilisterna att ta kollektivmedel så länge man förlorar tid.

SL har remitterat en del av ovanstående till Lidingö stads beslutsfattare som hittills inte agerat.

Låt oss ha en stor “hearing” i Lidingö Stadshus. Gärna på dagtid för oss billösa oftast äldre kvinnor och ungdomar som är beroende av kollektivtrafiken.

P.S. En dröm som jag har är att Norra Sjövägen inrättas med start från Norra Djurgårdsstaden. Stannar vid Torsvik, Bosön, Södergarn och går in i Kyrkviken och stannar vid kursgårdarna. Där kunde Bosön och kursgårdarna bidra tills Sjövägen lönar sig.

Anders Jensson 2014-12-09 15:53

Självklart blir det bättre för miljön att bilköerna har blivit kortare! Det är numera en fröjd även för oss som åker kollektivt över bron i morgontrafiken. Jag förstår inte alls vad det är Anita vänder sig emot i detta. När nya Lidingöbanan öppnar blir det ännu bättre!

Anders Bergstedt 2014-12-09 07:18

Lalander fortsätter att vara dysterkvist. Hon kan inte ens glädjas över Lidingöloppet eller den fantastiska nya trafikleden som gör livet lättare för så många. Det är obegripligt att hon orkar bo kvar på denna ö som för oss andra är ett paradis som man kan betala hur mycket som helst för att bo på !

Martin Murén 2014-12-09 06:38

Som relativt nyinflyttad ser jag inga problem med ktrafiken. Jag kommer från en liten ort där man får vänta 1 timme mellan bussar och tåg.

Emil Borgelin 2014-12-08 23:03

Ny modern Lidingöbana öppnar 2015 - miljardsatsning, ny tågbro, nya bussfiler genom stan - Valhallavägen, bättre flöde på bron och i stan tack vare tunneln (bra även för bussarna, bättre punktlighet), Lidingötåg ända till t-centralen om några år...

Men det är förstås svårt att få alla nöjda, troligen omöjligt...

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google