Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Början på ett grekiskt drama - eller komedi?

söndag 2 december 2018 00:01

Några skriver att det var klokt av politikerna att dra tillbaka arvodesförslaget. Det tycker inte jag - det blev nödvändigt! Den mediala motvinden blev så kraftig att allt annat blev otänkbart. Klokt hade det däremot varit att långt tidigare göra en pudel för att därmed markera att de insett att de varit på helt fel spår. Då hade de kunnat återkomma, visserligen något stukade, men inte som nu då förtroendet är helt eroderat och detta redan när mandatperioden just börjar.

Om Lidingösidan har citerat korrekt står följande i uttalandet. "Vi kommer att dra tillbaka förslaget om arvoden för förtroendevalda som debatterats hårt de senaste dagarna. Helheten var inte tillräckligt genomtänkt och det blev inte bra."

Detta måste tolkas så att de bara gjort en taktisk reträtt. I uttalandet finns inte ett enda ord av ånger eller ursäkt gentemot Lidingöborna (som ju ytterst är uppdragsgivarna).

Först borde man ha skapat den struktur man vill ha gällande styrelser och nämnder. Därefter borde arvodesberedningen ta vid för att bereda frågan inför beslut. Nu har de berörda politikerna uppenbarligen rundat arvodesberedningen och själva beslutat om sina egna löner. Detta är mot all praxis och är otillständigt.

Dessutom ingår det i uppdraget att ställa upp för intervjuer och svara på frågor bl.a. här på Lidingösidan. Klarar eller vågar man inte detta är man inte kvalificerad för politiska uppdrag på hög nivå. Uppförsbacken är nu mycket brant. Frågan om det över huvud taget är möjligt att återskapa det förtroende som gått förlorat, står skrivet i stjärnorna.

Jan Herrlin

Dela Debatt: Början på ett grekiskt drama - eller komedi?

Kommentarer

Henry Duhs 2018-12-04 00:08

Jag instämmer helt med Hansuno Krisch.

Det finns inga pudlar i världen som kan att nu reparera uppkomna skadan för Lidingös varumärke i allmänhet och den politiska majoriteten i synnerhet.

Daniel Källenfors intervju i kvällens SvT var tyvärr helt samma klass som Bosse Ringholms komiska svar när han fick frågan om Inga-Britt Ahlenius avgång 1999.

Att en högre lön skulle ge bättre beslut är ett episkt synnerligen dumt svar som troligen kommer gå till historien.

Hansuno Krisch 2018-12-03 22:58

Angående lönediskussionen och kommunledningen.

I en relation finns det saker man aldrig skall säga om man verkligen inte menar det. Det är saker som man inte kan ta tillbaka, där det inte hjälper om man säger förlåt.

Det här med lönerna är en sådan sak. Det visar att den nya kommunledningen är så långt ifrån lidingöborna man kan komma, när de i själva verket skulle vara lyhörda och vara en del av lidingöborna, som de företräder.

Förtroendet är kört i botten och det går inte att reparera hur mycket man än försöker. Gjort är gjort och det finns ingenting kvar att försvara.

Det enda sättet att kunna skapa förtroende på är att avgå. De har inte bara förstört förtroendet för sin egen person utan även för partierna och för det politiska systemet överhuvudtaget.

Sven Odqvist 2018-12-02 14:32

Stark kommentar av Jan Herrlin! Den uppförsbacke
som nu uppstått för ”de fyras gäng”, kan bli alltför
svårbemästrad för att de ska kunna återfå någon
form av det förtroende som krävs för att styra Lidingö!
Min uppmaning till dessa personer nu: ställ upp på Lidingösidan
och försvara er på ett bättre sätt än att bara jämföra era löner med andra kommuners kostnader per invånare! Lidingö ska vara
bättre!

Sven Odqvist

Ingela Danielsson 2018-12-02 11:35

Stockholm ca 1:35 per invånare för högste politiker
Varberg: ca 1:10 per invånare för högste politiker
Lidingö: ca 27:36 per invånare för högste politiker??

Paul matell 2018-12-02 06:58

En bra sammanfattning av Jan Herrlin. Men jag saknar en beskrivning hur arvodesberedningen hanterat ärendet. Har ledamöter gett sitt samtycke till detta politiska bottennapp. Det är rimligt att få en förklaring från ordförande eller sammankallande. Vilka personer ingår i arvodesberedningen? Ska dom klandras för att stadens inkompetenta politiska ledning nu tvingats till en taktisk reträtt?

Jag misstänker röta lite här och var i den politiska konstruktionen som nu rämnat. Det är hög tid att besiktiga hela bygget. Vad säger de politiskt valda revisorerna?

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google