Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Föreningslivet behöver anslagstavlorna

tisdag 2 juni 2015 00:01

I samband med Lidingöbanans renovering har anslagstavlor tagits bort och eftersom renoveringen i höst kanske kröns med att tågen startar frågar sig Ulf Norhammar, och säkert många fler, när de försvunna tavlorna är tillbaka. Enligt staden är det SL som bestämmer men tavlorna ingår inte i SL:s gestaltning av de nya stationerna. Här borde Lidingö stad kunna aggera och sätta upp nya tavlor, på stadens mark. Tavlorna ger föreningslivet möjlighet att nå även dem som inte aktivt söker information om evenemang på ön, anser Ulf Norhammar.

Lidingö stad har cirka 30 stycken anslagstavlor där bl.a. kulturföreningarna sätter upp affischer och annan information om aktiviteter som vänder sig till allmänheten. Stadens Ö-grupp sköter tavlorna exemplariskt - rensar dem varje måndag och sätter upp de affischer som föreningar m.fl. lämnat in före helgen.

I Lidingö Jazzklubb uppskattar vi detta mycket. Många lidingöbor får via anslagstavlorna och våra affischer veta när vi lyckats engagera något förnämligt jazzband att framträda i Föreningsgårdens utmärkta samlingssal.

En viktig anslagstavla har emellertid försvunnit i samband med Lidingöbanans upprustning – nämligen den vid Breviks station. Stationen är nu färdig och anslagstavlan borde komma tillbaka. I början av april skrev vi till vår vanliga samtalspartner i staden, Kultur- & Fritidsförvaltningen, och hoppades på stöd för att få kommun eller SL att åtgärda saken.

KuFri sände raskt ärendet vidare till tekniska kontoret (som är den som sätter upp skyltar, bygger trottoarer etc.) varvid frågan även fick ett ärendenummer. Nästan lika snabbt åkte frågan vidare till SL där den också numrerades och registrerades. SL tog på sig att utreda om det var SL eller kommunen som "var ansvarigt". I början av maj kom besked från "Lidingös kundtjänst teknik" att ärendet avlutats vilket väl skall tolkas som att "bollen" låg hos SL.

Och i veckan kom beskedet från SL, där ärendet nu också avslutats: Anslagstavlan inte finns med i Breviks stations "nya gestaltning" och kommer därför inte att sättas upp igen.

Men Breviks centrum bör ha en anslagstavla så föreningslivet slipper tejpa upp sina kulturaffischer på väggarna utanför butikerna. Kan Lidingö stad öppna ett nytt ärende i frågan och sätta upp en tavla själv - alternativt övertala SL att litet grann ompröva gestaltningen av Breviks station?

Text: Ulf Norhammar

Anslagstavlorna i Lidingö centrum var länge borta, men står nu nära platsen där den tidigare runda tavlan stod.Anslagstavlorna i Lidingö centrum var länge borta, men står nu nära platsen där den tidigare runda tavlan stod.

Dela Debatt: Föreningslivet behöver anslagstavlorna

Kommentarer

Mattias Reinholdson 2015-06-16 08:05

Till höst när tågtrafiken kommer igång igen verkar det som att anslagstavlorna sätts upp igen. Christer Åkerhielm, som är Tekniska nämndens ordförande, lovade på fullmäktige den 15 juni att Tekniska kontoret ska fixa dem!
Jag hade ställt en fråga till honom och vill tacka Ulf för att du uppmärksammade oss politiker på att nästan alla tavlor längs banan hade plockats ner. De är viktiga!
Mattias Reinholdson
Fullmäktigeledamot för fp

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google