Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Jag kan inte hålla med om allt

måndag 16 oktober 2017 00:01

Den 14 oktober publicerad Lidingösidan ett debattinlägg skrivet av Georg och Anneli Frick. Rubriken var: Om det stämmer är det hög tid att politiken återtar kontrollen. Lars-Eric Dahlstedt har skrivit en kommentar till den artikeln och skickat med fyra bilder. Tyvärr kan inte bilder publiceras i kommentarerna (p.g.a. tekniska svårigheter). Istället läggs därför Dahlstedts kommentar in som eget inlägg, tillsammans med bilderna.

Den 14 oktober klagade Georg och Anneli Frick på stadens skötsel av öns vackra natur och att det tar lång tid innan påpekanden åtgärdas. Jag kan inte hålla med om allt, utan måste ge ett berömmande för de åtgärder som under de senaste åren skett vad gäller grönområdena mellan bebyggelse och gång- och cykelvägar där buskar och mindre träd tagits bort och lagts i högar för att flisas. Se hur fint det blivit intill Aspnäsvägen, nedanför Svedjevägen och nu senast slänten nedanför Ekorrvägen. Nu kan dessa ytor utnyttjas av de boende och husen har fått bättre utsikt. Fortsätt gärna med det arbetet och förläng uppehållet med att ha traditionellt skogsbruk med stora maskiner i öns skogar.

Vad gäller att det tar så lång tid för staden att åtgärda påpekanden om hindrande vegetation har jag faktiskt en annan uppfattning. Vid fyra tillfällen har jag klagat på hindrande vegetation och med foton och kartangivelse klargjort problemet och utan blankett. Problemen har åtgärdas inom 10 dagar till knappt två månader.

Att gräsklippning inte sker men många gånger just inför Lidingöloppet är också fel. Lidingö Trädgårdscenter AB och Lidingö stad har, vad jag hört, avtal om vilka gräsytor och hur många gånger de skall klippas per år.

Och så till snöröjningen. Visst blir det svårt att hinna med att få bort snön när det kommer 50 cm som det gjorde den 9 november förra året. Men älska snön, ställ upp och hjälp till, det gör jag, även om man är 80 år ung.

Lars-Eric Dahlstedt

Hopsamlade träd och buskar för flisning nedanför Ekorrvägen. Foto: Lars-Eric DahlstedtHopsamlade träd och buskar för flisning nedanför Ekorrvägen. Foto: Lars-Eric Dahlstedt Se hur luftigt och fint det blivit i slänten nedanför Ekorrvägen, där de boende i husen nu har en friare utsikt. Foto: Lars-Eric DahlstedtSe hur luftigt och fint det blivit i slänten nedanför Ekorrvägen, där de boende i husen nu har en friare utsikt. Foto: Lars-Eric Dahlstedt Så här såg det ut den 9 november förra året på Vikbyvägen åt ena hållet. Foto: Lars-Eric DahlstedtSå här såg det ut den 9 november förra året på Vikbyvägen åt ena hållet. Foto: Lars-Eric Dahlstedt Men vi som fortfarande är tillräckligt unga kan gärna hjälpa till, ett gratis gympapass är inte fel, men använd rätt teknik. Så här gjorde jag på trottoaren utanför min tomt och då är även risken mindre att det blir skador på staketet. Foto: Lars-Eric DahlstedtMen vi som fortfarande är tillräckligt unga kan gärna hjälpa till, ett gratis gympapass är inte fel, men använd rätt teknik. Så här gjorde jag på trottoaren utanför min tomt och då är även risken mindre att det blir skador på staketet. Foto: Lars-Eric Dahlstedt

Dela Debatt: Jag kan inte hålla med om allt

Kommentarer

Ingela Danielsson 2017-10-16 09:11

Jag har kommenterat - återfinns under ursprungsartikeln :-)

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google