Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Köpvägra där Europapark och Q-park förvaltar parkeringen

måndag 13 april 2015 22:25

Upprop: Köpvägra totalt där Europark/APCOA eller Q-park förvaltar parkeringen.

Jan-Erik Nowacki är heligt förbannad på företagen Europark och Q-park. På skylten står "Ni som älskar Europark! Parkera här. (Då förökar dom sig!) Bilden tagen i Breviks centrum där Jan-Erik Nowacki för några dagar sedan fick böter.Jan-Erik Nowacki är heligt förbannad på företagen Europark och Q-park. På skylten står "Ni som älskar Europark! Parkera här. (Då förökar dom sig!) Bilden tagen i Breviks centrum där Jan-Erik Nowacki för några dagar sedan fick böter.

Slå bara dessa "företags"-namn samt "skojare" eller "svindlare" på Google, så dyker det upp tusentals fall. Företagen är också understödda av rättsväsendet så det är ingen idé att bråka med dem.

Det enda sättet att sätta stopp för bolagen är nu att alla konsumenter konsekvent köpvägrar på alla ställen där man blivit bötfälld av dessa företag. Fastighetsförvaltarna och affärsidkarna har givetvis rätt att välja vilken parkeringsförvaltare de vill – men vi behöver inte handla där. Förklara gärna ditt beslut för handlaren.

Själv har jag inlett min köpvägran mot Breviks Centrum på Lidingö idag. Jag lovar och svär att aldrig köpa en enda pryl där innan Europark/Q-park försvunnit. Blir jag bötfälld på ICA, Willys eller någon annanstans, köpvägrar jag där också. Jag har också skrivit ett brev till den mycket trevliga affär där jag handlade, för att förklara varför.

Jan-Erik Nowacki

Dela Debatt: Köpvägra där Europapark och Q-park förvaltar parkeringen

Kommentarer

Jonas Eriksson 2019-10-15 00:06

Q-Park är så oseriöst

När jag parkerade i Göteborg utanför Liseberg så skickade jag en fel siffra i mitt reg nr i det sms man startar parkeringen med.

Inget konstigt att man får en bot då, när inte vakten hittar mitt regnr i sitt system men när jag sedan ringer och mailar i deras system från hemsidan och förklarar saken så är säger dom såklart att det är mitt fel det är bara att betala.

Ironin i det hela är ju att dom skickar uppdrag till Sms-park att skicka ut sms faktura på 103:- för parkeringen som är betald men jag har fått en bot för att inte ha betalt.

Jag vet inte, tycker bara det är så orimligt och dom är så oerhört ej tillmötesgående.

Blir så trött på denna typ av företag, driver själv företag och vågar inte ens tänka på hur det skulle fungera över tid om man höll på sådär.

Gunnar Lundell 2019-03-13 19:10

Jag ansluter mig i bojkotten mot Europark och vilket annat skojarbolag som använder sig av Hojab inkasso för att få folk att betala idiotiska "kontrollavgifter"

Bara en massa standardsvar på mina invändningar och hot om inkasso och tingsrätt. Den lilla människan är helt chanslös då man inte kan riskera en betalningsanmärkning.

Jan-Erik Nowacki 2015-06-06 02:44

Lars H Ericsson undrar om jag inte ens kan hantera en enkel P-skiva. Just för att jag är en sådan slarver och glömmer det, fick jag en elektronisk P-skiva i present. Tyvärr tog dock batteriet i den slut innan jag hann uppmärksamma det.

Det är emellertid inte där skon klämmer. Multinationella bjässar tillåts i decennier plundra svenska bilister som i princip är helt rättslösa. Vinsterna från plundringen skickas utomlands.

Det är en myt att alla P-platser som inte bevakas av Europark/Apcoa eller liknande blir belamrade av skrotbilar eller använda som "infartsarkeringar". Mitt emot Breviks centrum ligger Högbergakonditoriet. Det står ingenting överhuvudtaget om parkering där. Ändå verkar det bara vara kunder som parkerar, köper sitt bröd eller fikar, och sen åker därifrån... Inga skrotbilar ingen infartsparkering! Tack Högbergakonditoriet för denna enkelhet!

Lars H Ericsson FÅR parkera var han vill. Jag tänker dock aldrig handla där jag blir bötfälld igen. Jag uppmanar också andra att följa det exemplet. Vad är kontroversiellt i det Lars H Ericsson?

Undrade

Jan-Erik Nowacki

Lars H Ericsson 2015-05-30 18:54

Märkligt att Jan-Erik Nowacki som i andra sammanhang brukar kalla sig trafikexpert inte kan hantera en enkel P-skiva. Håller med dem som säger att om man får disponera en markyta helt gratis för sin parkerade bil kan man väl besvära sig med att hålla koll på sin P-skivan. Om parkeringen på ön var helt utan kontroll stod där plötsligt en massa långtidsparkerade bilar så att de som verkligen behöver göra ett kort stopp för att handla inte får plats. Hurra för den enkla och avgiftsfria P-skivan!

Kerstin Rosén 2015-04-24 11:54

Vad är det som är så svårt med att sätta upp P-skiva innanför rutan? Det är väl en väldigt liten ansträngning för att få parkera gratis i två timmar!

Kerstin

Birgitta Olsen 2015-04-16 11:12

Klart att man ska följa vägtrafikregler o P-regler. Men så länge SUVarna får ställa sig snett över tre P-platser så ska ingen annan heller få böter gör mindre förseelser. Nu är det gratis att parkera på de flesta ställen på ön och P-vakterna är till för att stävja olaglig infartsparkering, inte bötfälla en enstaka bil på tom parkeringplats. Då kan det även få vara ok för SUVarna att parka på tre rutor.

Anna Nilsson 2015-04-15 18:39

Använd Easy Park bästa sättet att aldrig få böter eller betala för mycket avgift.

Jan-Erik Nowacki 2015-04-14 12:05

Hej Emil!

Det är utmärkt att underlätta betalandet - kanske t o m ännu mer :-)! Jag har två sådana system installerade "Easypark" och "SMSpark" som är ganska bra.

Problemet är att P-bolagen lappar i alla fall. Sen tar det en månad med skriftväxling (per snigelpost), hot om kronofogden mm innan man får tillbaka de pengar man tvingats betala. Det är du som skall bevisa att du är oskyldig inte bolagen som skall bevisa att du är skyldig.

Bolagen är väl medvetna om att kostnaden för besväret och tiden det tar, är så hög så att 99% struntar i att försöka få tillbaka pengarna.

Att gå igenom den återbetalnings-processen förlamar också själen i en vecka eller så genom att man går omkring och är ständigt förbannad istället för att göra något konstruktivt. Den kostnaden är oerhört mycket högre än de kronor man eventuellt får tillbaka.

Enda utvägen är alltså total köpbojkott - det slår mot P-bolagens kassa.

MVH
Jan-Erik

Emil Rafstedt 2015-04-14 10:28

En idé!
ParkOnoff är en lösning som fungerar genom att du parkerar med att trycka On och avsluta med ett Off. Du behöver inte förlänga någon tid utan kan lugnt göra dina ärenden. På så sätt behöver du aldrig få p bot. ParkOnOff har utvecklats tillsammans med ett av Sveriges största IT företag ÅF konsult och räknas som ett säkert betalsystem för parkering.
Enkelt, tryggt är det inte så vi vill ha parkering?

Jan-Erik Nowacki 2015-04-14 00:45

Hej Matte!

Parkeringsboten utfärdades på lördag kväll - hela parkeringen var tom. Jag stod där I cirka fem minuter. Jag hade en kärra kopplad till bilen. Därför ställde jag mig över ett antal platser längst bort på området. Enligt P-vakten hade han haft bilen under uppsikt till kl 16.26. Enligt mitt betalkvitto betalade jag i affären kl 16.24. Jag måste ha varit vid bilen senast 16.24.45. Jag tror alltså vakten ljuger om tiden. Anledningen till boten var just tiden. Batteriet hade tagit slut i min "elektriska" P-skiva. Men han hade i princip kunnat skriva vad som helst. "Ett hjul utanför rutan" eller "ful bil". Han hade fått rätt vad han än skrivit.

Det du skriver om folk som parkerar och tar Lidingötåget tror jag inte ett dugg på - det har jag aldrig gjort så på 35 år här. Oskicket kan i så fall stävjas genom att man t ex tar en bild av parkeringsplatsen en gång varannan timme.

Lidingö behöver inte denna form av vidrig P-övervakning. Bäst vore om dessa bolag omedelbart packade och försvann.

Vad menar du med apotekens nummerlappar... får man böter där? Varför skall man bojkotta Lidingö centrum för att det finns trafikljus - var är sammanhanget?? "Underlätta parkerandet" - jag hindrar aldrig någon från att parkera min bil står vanligen på tomten. Ställa sig utanför lagar och regler...??? Jag har naturligtvis betalat boten men kommer aldrig att handla där igen. Är det ett brott? Krama varandra i trafiken - låter intressant - hurdå?

Malte - jag kan se att det förekommer en Malte Svensson i P-branschen - är det du?

MVH
Jan-Erik

Matte Svensson 2015-04-13 23:22

Får man fråga VARFÖR p-bot utdelades ?
Tänk vad många pendlare som kan uppta platserna där för att sedan ta Lidingötåget till staden (jobbet) för att enkelt kunna handla å ta bilen hem sedan, men du har inte tänkt på att det kan komma att ske med fri parkering ? & då kommer gnället på fulla parkeringar. Lidingö behöver bolagen för att stävja alla felparkeringar.
Men handen på hjärtat,hur ansträngande och komplicerat är det att ställa in en P-skiva ?
Ska man bojkotta Apoteken pga nummerlappar ?
Ska vi bojkotta L-ö Centrum enbart för att det är 8 st trafikljus ifrån Brevik till Centrum ?

Nä ta ditt ansvar å hjälp hellre till att underlätta parkerandet istället för att jaga upp sig för sådan småsaker.

Man har bara sig själv att skylla om man ställer sig utanför regler & lagar.
Och glöm ej att krama varandra i trafiken ;-)

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google