Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Moderat svanesång

fredag 30 november 2018 16:06

För 20 år sedan hade moderaterna 22 mandat i fullmäktige och ett enda kommunalråd. Därefter påbörjades tillbakagången och antalet mandat är nu nere i endast 13. I samma takt som nedgången av mandat ökade antalet kommunalråd, först till två, därefter till tre och nu (slutligen?) till fyra.

Aldrig någonsin tidigare har Moderaterna haft fler än 22 mandat och aldrig någonsin färre än dagens 13 mandat. Nästan en halvering sedan min aktiva tid inom partiet. Och nedgången torde fortsätta!

Allt detta har ägt rum under så kort tid som 20 år. Och allt är självförvållat. Intet kan skyllas på andra.

Jan Herrlin

Dela Debatt: Moderat svanesång

Kommentarer

Lars Aronsson 2018-12-02 03:33

Att hela tiden sänka skatten som alltid är en stående ide i Moderaternas politik drabbar bara de som är svaga här på Lidingö för vi finns oxå här ute! Att föreningar ska få betala mer för sina verksamheter är inte heller det bra beslut. Drabbar bla ungdomar som inte har så rika föräldrara! Detta är tydligen ingenting som Moderater bryr sig om nej bara sänka skatter är det viktiga. En fd kommunalarbetare hos Lidingö Kommun och nu sjukpensionär!

Birgitta Olsen 2018-12-01 09:25

Varit med att bidra till Moderaternas Handlingsplanen 2018 som var det vi gick till val på och som förhoppningsvis skulle återställa förtroendet för Moderaterna. Det tog nya kommunstyrelsen 5 minuter att rasera allt vårt arbete först med att Idrotten ska betala så mycket mera till Staden så troligtvis behövs inte Vallen upprustning längre då ingen vill betala för sitt ideella arbete, sedan med en löneökning som motsvarar nästan en månadslön för många av Stadens invånare och som anledning har de hittat en statistik som passar syftet. Jag är så besviken och jag hoppas att mina partikamrater i fullmäktige röstar nej.

Christer Mohlin 2018-11-30 19:10

Bra där, Jan!

Endast med denna insikt som grund kan M bygga en förnyad plattform för återskapat förtroende. Min förhoppning på den "förnyade lokala M-ledningen" var större än såhär. Vilket magplask!

Men vad tycker egentligen alla andra medlemmar i er M-förening? Är nye KSO:s prioritering av sitt eget arvode (och nedprioritering av oppositionens) förankrat bland medlemmarna?

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google