Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Planerna att sälja Lidingöhem skapar oro

tisdag 24 mars 2015 00:01

De tre majoritetspartierna i fullmäktige har tydliga intentioner (för att uttrycka sig försiktigt) att sälja hela Lidingöhem. Att detta skapar en politisk debatt och att oppositionen går emot förslaget verkar föga överraskande. Det är ärendet som sådant som skapar oroliga frågor bl.a. hos oss som har Lidingöhem som hyresvärd. Vi som är utomordentligt nöjda med nuvarande förhållanden frågar oss naturligtvis vad som skall komma i stället. På den punkten finns inte ens några antydningar.

Sedvanliga undanflykter av typen "vi har inte fattat några beslut" förekommer även i detta ärende. Man går väl inte ut med beskrivningar om vad de förväntade intäkterna skall användas till om inte meningen är att genomdriva ett beslut enligt de tänkta intentionerna. Om det nu förekommer ett förutsättningslöst utredningsarbete vore det intressant att få ta del av direktiven.

Jag är ordförande i en organisation för seniorboende i Tor. Nästan samtliga boende här har skrivit på begäran om folkomröstning. Vi har observerat en kompakt negativ attityd men knappast någon oro.

Jag vet att man kommer att hävda, att vi borde invänta ett konkret förslag innan vi väcker kritik. Långvarig erfarenhet säger mig, att det är meningslöst att försöka att påverka ett ärende av det här slaget, när det är på väg till kommunstyrelsen. Vi har därför tillsatt en grupp med uppgift att följa ärendets beredning.

Som organisation intresserar vi oss endast för hur aktuella planer påverkar oss som äldreboende. Debatten i övrigt får partierna sköta.

Lidingö den 24 mars 2015

Sten Erik Kjellgren
F d kanslichef i Lidingö stad
Ordförande i förtroenderådet, Tor

Dela Debatt: Planerna att sälja Lidingöhem skapar oro

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google