Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Roligt att majoriteten driver Liberalernas förslag

tisdag 28 juni 2016 16:40

I valet 2014 drev Liberalerna frågan att Öppna förskolan skulle flytta till Högsätra där MVC (mödravårdscentral) och BVC (barnavårdscentral) redan fanns. Det skulle leda till en naturligare koppling och bättre samarbete mellan de tre verksamheterna och det fanns mycket goda erfarenheter från andra kommuner att samla stödet till föräldrar och barn. Nu är vi glada att även den politiska majoriteten på Lidingö driver denna fråga. Det skriver Amelie Tarschys Ingre (L) och Torsten Engevik (L) i nedanstående debattartikel.

Roligt att majoriteten driver Liberalernas förslag om att samla Öppna förskolan, MVC och BVC i Högsätra.

I valet 2014 drev Liberalerna att Öppna förskolan skulle flytta till Högsätra där MVC och BVC redan finns. Det skulle leda till en naturligare koppling och bättre samarbete mellan de tre verksamheterna och något som också personalen på Öppna förskolan var positiv till.

På Öppna förskolan finns duktiga pedagoger som leder verksamheten med sångstunder, pyssel och lek. Det är en värdefull pedagogisk och social mötesplats för barn som är hemma med en förälder och skulle gärna nå ännu fler. På Öppna förskolan kan barnen få leka och träffa andra barn samtidigt som mamma eller pappa får prata med andra föräldrar och dricka en kopp kaffe.

När vi liberaler började titta på frågan fann vi att det fanns mycket goda erfarenheter från andra kommuner att samla stödet till föräldrar och barn. Med en samlokalisering kan de tre verksamheterna enklare samarbeta och steget blir också naturligare för föräldrar som varit på BVC med sina barn att också besöka Öppna förskolan. Att de olika verksamheterna ligger nära varandra förenklar givetvis också logistiken, nog så viktigt vet vi som transporterat oss med små barn!

Amelie Tarschys Ingre (L)
Torsten Engevik (L)

Dela Debatt: Roligt att majoriteten driver Liberalernas förslag

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google