Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Ska nedskräpning och klotter bara tolereras

torsdag 18 augusti 2016 00:01

"Jag har fått nog av mäklarnas skyltar som ligger och skräpar. Jag retar mig också på alla dessa målade markeringar på våra vägar". Det skriver lidingöbon Annica Grimlund i nedanstående debattinägg.

Spår efter ett cykellopp? Foto: Annica GrimlundSpår efter ett cykellopp? Foto: Annica Grimlund

Med risk för att låta som en surkärring så måste jag erkänna att jag faktiskt har fått nog av mäklarnas skyltar som ligger och skräpar mest överallt. Långt efter föremålet är sålt ligger deras skyltar kvar i våra rabatter och vägkorsningar.

Jag kan förstå om mäklaren vill ha en tillfällig skylt vid huset där det just då är visning men skyltar flera hundra meter därifrån är oacceptabelt. Med vems rätt skräpar mäklarna ner?

Jag retar mig också på alla dessa målade markeringar på våra vägar där, vad jag kan förstå, något cykellopp har passerat. Markeringar försvinner inte utan blir kvar år efter år. Med vems rätt klottrar dessa arrangörer på våra vägar?

Blir ansvariga för denna nedskräpning eller klottrande aldrig tillrättavisade av polis eller kommun utan det bara accepteras?

Annica Grimlund

Var det ingen som ville köpa trafikräcket? Foto: Annica GrimlundVar det ingen som ville köpa trafikräcket? Foto: Annica Grimlund Hur gick den här försäljningen? Foto: Annica GrimlundHur gick den här försäljningen? Foto: Annica Grimlund Se Karin Wallgrens kommentar nedan. Denna bild på kojan (foto: Karin Wallgren) ingår i kommentaren.Se Karin Wallgrens kommentar nedan. Denna bild på kojan (foto: Karin Wallgren) ingår i kommentaren.

Dela Debatt: Ska nedskräpning och klotter bara tolereras

Kommentarer

Karin Wallgren 2016-09-02 14:21

Tack vare Lidingö Trädgårdscenter är nu kojan vid Violstigen/Pytolavägen borta. Och detta redan dan efter telefonsamtal med kommunen. Trodde först att det skulle krävas mer än en tur med lastbilen för det var lager på lager med wellpapp och plast mm som skulle forslas bort. Men nu 'Back to nature"! Tack!

Johan Silfver 2016-08-29 15:27

@Jens Österström

Den färg ni använder finns kvar i flera månader efter genomfört lopp. Varför är det nödvändigt?

Ta ert ansvar och avlägsna färgen efter genomfört lopp. Du/ni vet hur en högtryckstvätt funkar va?

Karin Wallgren 2016-08-26 21:38

Längst upp på Violstigen i Skärsätra och nedanför Pyrolavägen 64 har någon byggt en koja av wellpapp och annat skräp. Trodde först det rörde sig om ännu en dumpning men kojan har ändrats på efter hand. En granne klättrade över räcket och fann där en lykta(!) och en tom spritflaska.

Mycket olustigt med denna koja förutom nedskräpningen. Det kan ju röra sig om en hemlös och sjuk person som huserar här. Kojan måste bort hur som helst, inte minst med tanke på alla barn i området. Det här är kommunens mark och hoppas därför att stan snart rensar upp på platsen.

John Leidegren 2016-08-26 07:57

Det är väl inte orimligt att man ber att skyltar tas ner. Samma sak gäller i samband med politiska kampanjer. Det är också ganska enkelt att ta reda på vem som satt upp skylten och förklara att den måste försvinna efter en viss period. Känns rimligt.

Jens Österström 2016-08-18 09:01

Hej Annica, de bilder som du tagit på väg målningen härrör från Lidingöloppets vårhelg. Detta är något som vi söker tillstånd för, färgen som vi använder försvinner men då vi förbättrar på samtliga platser inför både vårhelgen och Lidingöloppet så förstår vi att det kan uppfattas som att märkningen är permanent.

Med vänlig hälsning
Jens Österström
Tävlingsledning
TCS Lidingöloppet

Christian Nilsson 2016-08-18 07:53

Mäklare verkar helt sakna hyfs. Häromdagen räknade jag till 7 skyltar på en liten gräsyta längs min gata. 1 av dem var om en visning, övriga "frågade" om de kunde få sälja folks bostäder. Sluta skräpa ned!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google