Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Utförsäljningen av Lidingöhem stod inte på det politiska programmet

söndag 8 mars 2015 00:01

Nu står Lidingös enda gemensamt ägda bostadsföretaget på utförsäljningslistan. Ni är valda att förvalta och utveckla vår bostadsort - absolut inte att bit för bit avveckla! Ingen av er som har fördelat och erhållit de högsta förtroendeposterna ska tro att det gemensamma över en natt blir personlig egendom. Det skriver Käte Diederichsen i nedanstående öppna brev till alla Lidingös politiker.

Öppet brev till Lidingös kommunfullmäktiges alla partier:

På Lidingö pågår en äkta valrörelse! Vem bestämmer - folket genom sina företrädare i olika politiska partier eller ett fåtal personer bakom lykta dörrar som bestämmer att gemensam egendom ännu en gång ska tillföras det förgångna!

För ett antal år sedan rök Energiverket och det av staden ägda elnätet. Jamen, det gick upp i rök eftersom jag vill påstå att vi, folket, inte hade och inte har än idag, någon fördel i form av rådighet över elpriserna för varken stadens eller hushållens förbrukning. Där gick nog miljonerna upp i rök... Motbevisa mig gärna och tala om vilken vinst som skulle komma invånarna till del på en sådär 12-årsperiod.

Jodå, jag åhörde den optimistiska prognosen och vi som inte såg den guldglänsande framtiden var inget att lyssna till. Nu står det enda gemensamt ägda bostadsföretaget på utförsäljningslistan.

Ingen förnekar det, ingen bekräftar det. Men bästa förtroendevalda beslutsfattare - tror ni vi är korkade? Lidingöhem instiftades för befolkningens bästa, det enda allmännyttiga bostadsföretag i Lidingö, som ger oss/er rådighet över att bedöma i sin helhet vad som ska planeras, byggas och finansieras för och av invånare i vårt storhushåll. Ungdomars första hem, barnfamiljernas överkomliga hyreslägenhet och, för min intressesfär, äldrebostäder såsom Tor, Baggeby gård, Siggebogården, Högsätra, som de exempel som finns kvar. Caisa Hörbergs utveckling av servicehusförsörjningen håller dagens majoritet på att avveckla i allt snabbare takt!

Hejda er, ni som fick fortroendet att fatta beslut å allas våra vägnar så sent som den 14 september 2014. INTE STOD EN UTFÖRSÄLJNING AV LIDINGÖHEM PÅ PROGRAMMET!

Vad blev det av Energiverksmiljonerna? Vad blir det av Lidingöhemsmiljonerna som redan finns från försäljningen av bl.a. den bostad jag själv bor i och numera äger? Inte kan vi fortsätta så här! Det som skulle återstå är Tomtbolaget och vem ska få köpa det planeringsinstrumentet?

Närmar vi oss Vaxholms generösa mark/strand/politik och avhänder oss all demokratiskt beslutad samhällsplanering?

Ingen av er som har fördelat och erhållit de högsta förtroendeposterna ska tro att det gemensamma över en natt blir personlig egendom. Ert är ert, men vårt är vårt och det får ni inte förskingra! Ni är valda att förvalta och utveckla vår bostadsort - absolut inte att bit för bit avveckla!

Käte Diederichsen
fd oppositionsråd (S)

Dela Debatt: Utförsäljningen av Lidingöhem stod inte på det politiska programmet

Kommentarer

Leandro Feldman 2015-03-08 00:15

Mycket bra skrivet!! Nu får det räcka med utförsäljningar av stadens egendomar!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google